Ahmet Davutoğlu’nun partisi resmen kuruldu

Ahmet Davutoğlu’nun partisi resmen kuruldu

AK Parti’den istifa eden eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, yeni partisi için kuruluş başvurusu dün İçişleri Bakanlığı’na yapıldı. Davutoğlu’nun ekibinden beş kişilik bir heyetin sunduğu dilekçe kabul edildi; Davutoğlu’nun partisi resmen kuruldu.

Milliyet'ten Ayşegül Kahvecioğlu'nun haberine göre, partinin kuruluşu, ismi, logosu bugün saat 10.00’da Ankara’da Bilkent Otel’de kamuoyuna duyurulacak. 150 kişinin üstünde olduğu belirtilen Kurucular Kurulu’nda yer alan isimler de bugün yapılacak basın toplantısında açıklanacak. Partinin adının Gelecek Partisi, logosunun ise “çınar yaprağı” olduğu öğrenildi.

Davutoğlu'nun ekibinden 6 kişi dilekçeyi teslim etmek için İçişleri Bakanlığına giderken, bu isimleri arasında Şanlıurfa eski Valisi İzzettik Küçük de yer almıştı. Şanlıurfa'da görev alan Küçük'ün yanı sıra Gelecek Partisi'nin kurucular kurulu listesinde Şanlıurfalı isimler de dikkat çekti.

AK Parti 23. Dönem Şanlıurfa Milletvekili Atilla Maraş, geçmiş dönemlerde AK Parti’den Şanlıurfa Milletvekili adayı gösterilen Abdullah Yeşil ve yine geçmiş dönemlerde AK Parti'den Milletvekili aday adayı olan ARAPDER Genel Başkanı Şükrü Kırboğa'nın da yeni partinin kurucular kurulu listesinde yer aldığı öğrenildi.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR