AK Parti’de Kongre Süreci Başladı

AK Parti’de Kongre Süreci Başladı

AK Parti Genel Merkezin belirlediği takvim çerçevesinde 7. Olağan kongre çalışmaları delege seçimleriyle başladı. AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin YILDIZ, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye. Başkanı Zeynel A. BEYAZGÜL, Harran İlçe Başkanı Mahmut ÖZYAVUZ, Harran İlçe Teşkilatınında hazır olduğu delege seçimleri Harran’ın Aydüştü, Balkat, Balkır, Başkaragöz, Batı konacık, Bellitaş, Bilgili ve Binekli Mahallelerinde başladı.

Delege seçimlerinde konuşan AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız, “ Bugün Harran ilçemizdeyiz malumunuz olduğu üzere AK Parti 7. Olağan Kongre süreci tüm illerde başladı. Beldesi olan ilçelerde beldelerde biz Büyükşehir olduğumuz için İlçelerden başlıyoruz öncelikle delege seçimlerindeyiz. Bugün de Harran İlçemizde delegelerimizin tespiti için seçim sandıklarını kurduk. Öncelikle delegelerimizi seçtikten sonra Ocak ayı ile birlikte tüm Türkiye’de ilçe kongrelerimiz başlayacak. Daha sonrada İl Kongresi ve en sonunda da büyük kongreyle kongre sürecini tamamlayacağız. Gayet güzel ve demokratik bir ortamda tüm arkadaşlarımız delege seçimi için oylarını kullanıyor. Bu ortamı sağladığı için öncelikle İlçe Başkanımıza, teşkilatımıza çok teşekkür ediyorum. Hem delege seçimlerimizin hem İl ve İlçe kongrelerimizin İlimize, İlçelerimize, Ülkemize hayırlara vesile olmasını diliyorum. Harran ilçe Başkanımıza ve teşkilatımıza çok teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Harran İlçe Başkanı Mahmut Özyavuz, “ Genel Merkezimizin talimatı üzerine AK Parti 7. Olağan Kongre süreci başlamış bulunuyor. Delege tespit seçimimizde İl Başkanımız, Büyükşehir Belediye Başkanımız, Hilvan belediye Başkanımız, Akçakale İlçe Başkanımıza bizlere eşlik ettikleri için çok teşekkür ediyorum. Sevgili hemşerilerimiz, ilçemiz AK Parti’nin her zamana kalesi olmuştur olmaya da devam edecektir. Büyükşehir’de de yüzde 94 gibi bir oyla Harranlılar yüzümüzü AK etti ve sonuna kadar destekledi. Bugünde delege tespit seçimi olması münasebetiyle ziyaretlerinden dolayı herkese teşekkür ediyorum seçimlerin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül,” İlçemizde demokratik bir delege tespit seçimi yaşanıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak burada hepinizin emrindeyim. Uzun süre beraber çalıştığımız Mahmut Özyavuz bey gerçekten kurumsal bir çalışma yapan değerli bir başkanımız ben onun görevini çok severek yaptığına şahit oldum. Kendisine çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Değerli Harranlılar Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu sizler çok iyi biliyorsunuz bizzat içinde yaşıyorsunuz. Sizlerin batıdaki şehirlere burada yaşananları anlatmanız lazım. Buradaki mültecilerin hangi şartlarda yaşadığını, kadınlarının, çocuklarının ne halde yaşadıklarını sizlerin de bizzat anlatması lazım. Batılı ülkeler insanlık haklarından, çocuk haklarından, kadın haklarından bahsediyorlar ama tarihten bu yana bu güzellikleri yaşatan bu topraklardır, bu insanlardır. Operasyon başladığında bu yana insanlar sadece memleketlerine geri dönmek istedi başka bir şey istemediler. Üç buçuk milyon insan bizim topraklarımızda yavaş yavaş memleketlerine dönmeye başladılar az önce Suriye’nin Telabyat İlçesindeydik oradaki yetkililere de sordum güvenli bölgeye ne kadar kişi gelebilir diye hesabının kitabının onlar tarafından da yapıldığını, devletimiz tarafından da yapıldığı açıkladılar. Biz sekiz yıl boyunca bu Suriyeli vatandaşlarımızı alnımız ak bir şekilde burada misafir ettik. AK Partimiz olarak ta güçlü, birlik ve beraberlik içinde Allah’ın izni ile yolumuza devam edeceğiz. Bugün sizlerle birlikte olmanın gururunu yaşıyoruz. Biz İl Başkanımızla, İlçe Başkanlarımızla, Milletvekillerimizle biriz beraberiz sizlerle beraber güçlüyüz. Ben tekrardan katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. İlçedeki arkadaşlarımızın bazı talepleri oluyor hiç çekinmeden bizlere bildirin talepleriniz her ne ise ehlen ve sehlen” dedi.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR