BAŞKAN BEYAZGÜL'DEN ŞANLIURFA'YA MÜJDELİ HABER

BAŞKAN BEYAZGÜL

ŞANLIURFA'DA BALON UÇUŞLARI BAŞLIYOR

Dünyanın en büyük 4 turizm fuarı arasında yer alan EMITT-Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'na Şanlıurfa damgasını vurdu. Fuara katılarak firmalarla görüşmeler gerçekleştiren Başkan Beyazgül, yakın bir süreç içerisinde Şanlıurfa'da balon turizminin aktif bir şekilde faaliyette olacağını söyledi.

Dünyanın en büyük 4 Turizm Fuarı arasında gösterilen ve 94 ülkeden bin 200 katılımcı firmanın yer aldığı EMITT-Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda Şanlıurfa stantları fuarın en yoğun ilgi gören adresi oldu. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin Haliliye, Karaköprü ve Eyyübiye belediyelerinin yanı sıra seyahat acenteleri, oteller, konuk evleri ve işletmeler ile birlikte katılım gösterdiği fuarı gezen Başkan Zeynel Abidin Beyazgül, bu tür organizasyonların Şanlıurfa'nın tanıtımı açısından önemli olduğunu söyledi. 

Temaslarında balon uçuş turizmi yetkilileri ile de bir araya gelen ve Şanlıurfa için görüşmeler gerçekleştiren Başkan Beyazgül, firma yetkililerinin yakın bir süre içerisinde Şanlıurfa'ya gelerek deneme uçuşları gerçekleştireceklerini dile getirdi.

Turizm yatırımları için Şanlıurfa'nın doğru adres olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Beyazgül, "Standımızı gezdik. Urfa standımızın bulunduğu alanda yoğunluğun olduğunu görmek bizleri mutlu etti. Öte yandan balon uçuşu turizmini daha önceden de konuştuğumuz bir firma var. Kendileri 8-10 güne kadar Şanlıurfa'da deneme uçuşlarına başlıyorlar. Gerekli girişimlerin de tamamlanması ile tam olarak balon uçuşu turizmini Şanlıurfa'da başlatmış olacağız. Kendilerine daha önceden de şehrimize davet etmiştik sağ olsunlar bizleri kırmadılar ve bu turizmi Şanlıurfa'da başlatıyorlar. Şanlıurfa simaları yakında rengarenk olacak. Bunun yanı sıra Dünya Balon Festivalini Urfa'da düşünüyoruz. Uluslararası rezervasyonlar başlamış durumda. Stantları da gezdiğimizde de her tarafta bir Göbeklitepe figürü olduğunu gördük. Bu da turizmde Göbeklitepe'nin önemini bir kez daha göstermiş oldu. Fuarımıza katılan tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Her zaman dediğimiz gibi bir gün herkesin kesiştiği yer Şanlıurfa olacak" diye konuştu.

Başkan Beyazgül'ün ardından bir değerlendirme yapan Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat ise "Şanlıurfa'mıza, Göbeklitepe'ye ve Başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül'e ilgi yoğun. Ayrıca balon turizmi noktasında hep birlikte Şanlıurfa'mıza bu turizmi kazandıracağız. Şanlıurfa'nın gelişmesi ve kalkınması için bacasız fabrika dediğimiz turizme önem veriyoruz. Fuarda tüm turizmci ve girişimcilerle görüşmelerimizi yaptık" dedi.

Son olarak Şanlıurfa'da balon uçuşu turizmine başlayacaklarının heyecanı içerisinde bulunduklarını belirten firma yetkilileri ise "Turizm destinasyonunda bir numara olabilecek Şanlıurfa'da uçuş yapmak bizleri de heyecanlandırıyor. Urfa için özel bir tasarım yapmayı planlıyoruz. Bu da uçuşlara renk katacak" şeklinde konuştu.

Gün içerisindeki fuar temaslarını sürdüren Başkan Beyazgül, stantları gezmeye gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'a plaket sunarken, ilerleyen saatlerde Şanlıurfa standında ziyaretçilere çiğköfte ikramında bulundu.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR