BAŞKAN PELTEK “ŞANLIURFA BUNU HAK ETMİYOR”

BAŞKAN PELTEK “ŞANLIURFA BUNU HAK ETMİYOR”

Uçuş seferlerindeki yetersizlik ve fiyatlardaki artışa tepki

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek Şanlıurfa’nın uçuş seferlerindeki yetersizlik ve bu nedenle kaynaklanan uçuş fiyatlarındaki artışa tepki göstererek, Türkiye’nin en büyük illerinden olan Şanlıurfa’nın bu uygulamayı hak etmediğini söyledi.

ŞUTSO olarak, bu konuda sürekli girişimlerde bulunduklarını hatırlatan Başkan İ.Halil Peltek, konuyu hem uçak firmalarına hem siyasilere defaten ilettiklerini ancak, ne yazık ki bugüne kadar sonuç alınamadığını belirtti. 19 yaş ortalaması ile Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip olan ve Suriyeli misafirleri ile toplam nüfusu Türkiye’nin en büyük 6 ili arasında olan Şanlıurfa’dan sadece Ankara, İstanbul ve İzmir'e uçuşların olduğunu ifade eden Başkan Peltek, çevre illerdeki yolcu yoğunluğuna rağmen Antalya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne ve Yurtdışına Şanlıurfa GAP Havalimanından herhangi bir uçuş gerçekleştirilmemesine de tepki gösterdi.

Şanlıurfa uçuşlarının artırılması gerekirken düşürüldüğüne dikkat çeken Başkan Peltek, “Uçuş sayısının yetersiz oluşu, fiyatlara yansıyor. Hem uçaklardaki doluluk oranı, hem de uygun fiyat yüzünden Şanlıurfa halkı, çevre illerde bulunan havalimanlarına yöneliyor. Bu durum da hem sosyal yaşama hem de kentimizin ekonomisine büyük zarar veriyor. Komşu illerimiz olan Gaziantep ve Diyarbakır illerinin nüfusu, ilimizin nüfusundan daha az olmasına rağmen uçuş sayısı ve destinasyonları Şanlıurfa’nın çok üzerindedir, hal böyle olunca kendi insanımız ilimizin yerine bu şehirlerden uçmak zorunda kalmaktadır. Uçak firmaları, uçak yolculuğunu tercih eden kişilerin nereden geldiğine değil, nereden uçtuğuna bakarak sefer sayısını artırmaktadır. Konuyu defaten iletmemize rağmen bugüne kadar çözüm elde edemedik. Biz ŞUTSO olarak bu konunun çözümüne yönelik girişimlerimize devam edeceğiz. “ dedi.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR