BAŞKAN PELTEK “ŞANLIURFA PAMUĞUNU MARKALAŞTIRACAĞIZ”

BAŞKAN PELTEK “ŞANLIURFA PAMUĞUNU MARKALAŞTIRACAĞIZ”

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından İstanbul’da düzenlenen, Türkiye’de yüksek kaliteli pamuk üretimini nasıl gerçekleştirebiliriz? Sorusuna yanıt aranan Tarladan Markaya Pamuk Çalıştayı’na katılan Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek, çalıştayın sonucunu değerlendirerek, ŞUTSO olarak pamuğun markalaşması için her türlü çalışmada aktif rol alacaklarını kaydetti.

Türkiye’de pamuk üretimindeki en büyük payın Şanlıurfa’dan olduğunu hatırlatan Başkan Peltek, “Şanlıurfa’nın sadece üretimle kalmayıp, bunun katma değerli ürün haline gelebilmesi için üreticisi, sanayicisi, yatırımcısı ile hep birlikte ortak hareket etmeli” dedi. Pamuğun gerek tarım sektöründe, gerekse birçok sanayi dalında yarattığı istihdam ve katma değer nedeniyle ülkemiz için vazgeçilmeyecek bir ürün olduğunu belirten Peltek, çalıştayda markalaşmanın önündeki engeller ve bu engellerin bertaraf edilmesi için atılması gereken adımlar gündeme geldiğini dile getirdi. Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası olarak pamuğun markalaşması için her türlü çalışmada aktif rol alacaklarını da kaydeden Peltek, pamuğa dayalı üretim gerçekleştiren sanayicilerimizin, küresel rekabet gücünün geliştirilebilmesi ve dış ticaret açığının kapanması için üretimin artırılması gerektiğini vurguladı.

 İstanbul Sanayi Odası’nın, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne yaptıkları ziyaret sonrasında yeniden gündeme gelen pamuğun, İstanbul’da sektörün dev temsilcilerinin de aralarında bulunduğu çalıştayda, üretimden nihai tüketiciye kadar ki sürecinin ele alındığını da sözlerine ekleyen ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek, “Çalıştayı düzenleyen başta İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan olmak üzere İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu, Meclis ile Meslek Komite Üyelerine bölgemize ilimize gösterdikleri hassasiyet ve İstanbul’da gösterdikleri misafirperverlik için teşekkür ediyorum.” dedi.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR