BAŞKAN YALÇINKAYA'DAN ÜRETEN KADINLARA TAM DESTEK

BAŞKAN YALÇINKAYA

Akçakale belediyesi ve Akçakale halk eğitim merkezi müdürlüğünce imzalanan ortak bir protokolle kadınlara yönelik mesleki ve el sanatları kursları devam ediyor.

Akçakale belediyesi kültür merkezinde açılan meslek edindirme ve unutulmaya yüz tutmuş el sanatları kursları, kadınlar tarafından yoğun ilgiyle karşılanıyor. Akçakale belediyesi kültür merkezinde açılan dikiş nakış, kuaförlük, üç boyutlu rölyef, tel kırma gibi kurslara yaklaşık 150 bayan kursiyer devam ediyor. Yılın belirli dönemlerinde devam eden kurslara katılım gösteren kursiyerlere ilçe halk eğitim müdürlüğünce kurs sonunda katılım belgeleri takdim edilecek.

El sanatları ve meslek edindirme kurslarına katılım gösteren bayan kursiyerlerin eğitimlerini tamamladıktan sonra kendi iş yerlerini açma yetkisi de veriliyor. Kurslardan oldukça verim alındığını belirten bayan kursiyerler, Akçakale belediye başkanı Mehmet Yalçınkaya’dan bu tür organizasyonların daha büyük çapta gerçekleştirilmesini istediler.

HANIM KARDEŞLERİMİZLE İLGİLİ HER ŞEY TEREDDÜTSÜZ SÜRATLE NE YAPILMASI GEREKİYORSA YAPACAĞIZ.

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, burada yaptığı konuşmada, “Hanım kardeşlerimizle ilgili ilçemiz Şuski’nin bulunduğu bölgede 33 adet dükkânımızı boşalttık hanım kardeşlerimize tahsis edeceğiz. Dışarıdan yatırımcı getirip buradaki hanım kardeşlerimize yardımcı olacağız. Burada bizden iş aş bekleyen hanım kardeşlerimiz var, bu işin önünü açacağız, inşallah önümüzdeki bahar mevsimi ile hızlanacağız ve bunun adımını atacağız bu işteki hanım kardeşlerimiz bu işe hem öncü hem de bu işin dinamiği hareketi ve hareket kabiliyeti olacak. Elinin emeğiyle gözünün nuruyla kendi çabasıyla çalışmak isteyen birçok hanım kardeşlerimiz var bunlarla ilgili her şey tereddütsüz süratle ne yapılması gerekiyorsa yapacağız. Asıl iş bundan sonra başlıyor.8 ayımız çok dolu dolu geçti hiçbir ilçemizin yapamadığını biz yaptık. “ Dedi

Kurs gören bayanlar başkan Yalçınkaya ile sohbet ederek istek sorunlarını aktarıp ziyaretlerinden ve desteklerinden dolayı teşekkür ettiler.

 



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR