CHP HEYETİ TESPİT ÇALIŞMALARI İÇİN ŞANLIURFA’DA

CHP HEYETİ TESPİT ÇALIŞMALARI İÇİN ŞANLIURFA’DA

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatı ile oluşturulan heyetler 19 ilde çalışmalarına başladı. Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ülke genelinde yaşanan dolu, sağanak yağış, sel ve benzeri afetler nedeniyle zarar gören çiftçilerin sorunlarının tespiti ve taleplerinin dinlenmesi için milletvekillerinden oluşan heyetlerin kurulması yönünde talimat vermişti. Bu talimat doğrultusunda CHP Genel Merkezi tarafından oluşturulan Şanlıurfa Heyeti’nde CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun ve CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya yer aldı.

Hilvan, Bozova ve Karaköprü’de ziraat odaları, çiftçiler ve üreticilerle buluşan heyet daha sonra Şanlıurfa Ticaret Borsası’nı ziyaret etti.

ZARAR GÖREN ÇİFTÇİLERİMİZİN MAĞDURİYETİ GİDERİLMELİ

Cumhuriyet Halk Partisi olarak afetten zarar gören çiftçilerin borçlarının 1 sene faizsiz ertelenmesi gerektiğini düşünüyoruz diyen Aydınlık, sosyal medya hesaplarından yapmış olduğu paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

Genel Başkanımız Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU'nun talimatıyla milletvekillerimizden oluşturulan ekipler, 19 ayrı ilde dolu yağışı ve benzeri doğal afetlerden zarar gören yerlerde tespit çalışmalarına başladı.

Bu kapsamda Şanlıurfa'mızda genel merkezimiz tarafından görevlendirilen Edirne Milletvekilimiz İlhami Özcan AYGUN ve Gaziantep Milletvekilimiz Bayram YILMAZKAYA ile beraber Bozova, Hilvan ve Karaköprü'de ziraat odalarımızı, çiftçilerimizi, üreticilerimizi ve Ticaret Borsası'nı ziyaret ederek çiftçilerimizin sorunlarını konuştuk.

En kısa sürede bu ziyaret neticesinde oluşturulacak raporu Genel Başkanımız Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU ile paylaşacak ve çiftçilerimizin zararlarının bir an önce karşılanması, borçlarının ertelenmesi için CHP Grubu olarak TBMM'de çalışmalarımızı yürüteceğiz.”

 



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR