Dershaneye Haciz Öğrencileri Şoke Etti

Dershaneye Haciz Öğrencileri Şoke Etti

Şanlıurfa`da kira bedeli, öğretmen maaşı ve bir şirkete olan borcunu ödeyemeyen dershaneye haciz geldi. Önümüzdeki ay yapılacak LYS öncesi sınıfta test çözen öğrenciler, haciz memurlarının gelmesiyle şoke oldu. Öğrenciler sınıflarından çıkarılarak, odada bulunan sıra, tahta ve klimalar sökülerek kamyonette taşındı. Sınav öncesi mağdur olan öğrenciler, dershane yöneticilerine alkışlarıyla tepki gösterip, test kitapçılarını balkondan attı.

Bahçelievler 2 nolu sokakta 5 katlı binada hizmet veren bir dershanede, borçlarını ödemediği gerekçesiyle öğle saatlerinde icra işlemi yapıldı. Şanlıurfa 4`üncü İcra Müdürlüğü tarafından alınan haciz kararı sonrası dershaneye giden alacaklı şirketin avukatları ile icra memurları, işlemlere başladı. İlk olarak bina içerisindeki malzemeler, sokaktaki kamyonete taşındı. Görevliler daha sonra girdikleri sınıflarda test çözen öğrencileri dışarı çıkarttı ve buralardaki masa, sandalye, sıra ve klimaları yerlerinden söküp kamyonete taşıdı. Bu nedenle dersanede eğitim yapılamadı.

Yaşadıkları icra işlemi karşısında şaşkınlıklarını gizlemeyen öğrenciler, kendilerini sokakta bulurken sınav öncesi yaşadıkları olayın kendilerini şoke ettiğini ifade etti. Test çözerken haciz işlemi ile şoke olan bazı öğrenciler, dershane balkonuna çıkıp test kitapçıklarını parçalayarak aşağı attı. Bazı öğrenciler ise reklam panosunu yırtıp, alkışlı protesto ile tepki gösterdi. Haciz işlemi sırasında yöneticilerin dershanede bulunmadığı belirtildi.

Yaklaşık 1 saat süren icra işlemi sırasında el konulan malzemelerin İcra Müdürlüğü`ne ait bir depoda muhafaza altında tutulacağı, borçların ödenmesi durumunda iade edileceği aksi taktirde ise satılacağı bildirildi.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR