Vali Güvenç, Sanayicilerle Biraraya Geldi

Vali Güvenç, Sanayicilerle Biraraya Geldi

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, çırçır ve iplik fabrikası sahipleriyle bir araya geldi. Toplantıda, kentte üretilen pamuğun kalitesinin artırılması ve sanayicilerin yaşadığı sıkıntılar ele alındı.

Organize Sanayi Bölgesinde bulunan KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürlüğü Toplantı Salonunda yapılangörüşmeye Vali Celalettin Güvenç, İlEmniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, İl Jandarma Komutanı Emin Dursun, İl Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, OSB Müdürü Remzi İnal, KOSGEBŞanlıurfa Hizmet Merkezi Müdürü İdris Erkeksoy, DEDAŞ İl Müdürü Aziz Gündüz, Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı Mehmet KayaTicaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin, çırçır ve iplik fabrikası sahipleri katıldı. Çırçır ve iplik fabrikası işleten üreticilerin sorunlarını dinleyen Güvenç, yaklaşan pamuk sezonunda çırçır fabrikalarının sahiplerinin jüt ve naylon haralarla pamuk balyalarını almamalarını istedi. Şanlıurfa`da 175 çırçır fabrikasının olduğunu söyleyen Vali Güvenç, üreticinin pamukları naylon ve jüt haralarla kendilerine getirilmesi halinde bile bunu almamalarını ve pamuğun kalitesinin artması için şimdiden bunu üreticilere bildirmeleri gerektiğini söyledi. Sulanabilir arazilerin artmasıyla birlikte önümüzdeki dönemdeŞanlıurfa`nın, Türkiye`de üretilen pamuğun yüzde 55 -60 oranındaki üretimini gerçekleştiren il haline geleceğini anlatan Vali Güvenç, pamuktaki kalitenin artırılması için çırçır fabrikası sahiplerinin üretimde Ar-Ge ve inovasyon çalışması yapmasının gerekliliğine değindi.

Vali Celalettin Güvenç, bankaların mevduat hesabında Şanlıurfa`da yaşayan vatandaşların 1.8 milyar TL`lik parasının olduğunu ifade ederek, işadamlarının bu paralarla, teşvik paketinden de yararlanarak, yeni istihdam sahaları açmaları gerektiğini kaydetti.

Toplantıda çırçır ve iplik fabrikasının sahipleri de, Vali Güvenç`e yaşanan elektrik dalgalanmalarıyla ilgili sıkıntılarını anlattı. Her elektrik dalgalanmasında çok büyük zarar ettiklerini anlatan sanayiciler, durumun düzeltilmesini istedi. Yetkililer, elektrik ile ilgili yeni yatırımların yapıldığını, özellikle geniş tarımsal arazilerin sulanmasından kaynaklanan dalgalanmaların yapılan yeni yatırımlarla birlikte geçmişe göre azaldığını ve önümüzdeki dönemde de bu konuda iyileştirmelerin süreceğini bildirdiler.

Toplantının sonunda Vali Celalettin Güvenç, fabrika sahiplerinden kaçak elektrik kullanan sanayicilerin durumlarını gözden geçirmelerini ve kaçak elektrik kullanımına son vermelerini isteyerek, "Sorumluluk sadece devletin değil herkesin görevi. Herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeli. Kaçak elektrik kullananlar bu duruma son vermeli" dedi. -



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR