AK PARTİ KONGRESİNİN ARDINDAN

AK PARTİ KONGRESİNİN ARDINDAN

Gazeteci Yazar Ömer Kapaklı Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın katılımı ile gerçekleştirilen Ak Parti İl Başkanlık kongresini kaleme aldı. Kongre hazırlık sürecinden, iki liste konusuna Ali Delioğlunun adaylıkdan çekilmesine, Ak Parti İl Yönetimine giren isimlere ve Bakan Faruk Çelik faktörüne değinen Kapaklı`nın çarpıcı yorumu;

AK PARTİ KONGRESİNİN ARDINDAN
 
AK Parti Kongresi öncesi iki soru halkın gündemindeydi.. 30 Bin kapasiteli GAP Arena Stadı dolacak mı?

Alternatif olarak ortaya çıkan Ali Delioğlu Başkanlığındaki ikinci liste Kongre öncesi adaylıktan çekilecek mi?

30 Bin kişilik GAP Arena Stadı doldu.. Tabi Stadın dolmasında Milletvekillerinin büyük gayretleri oldu. Bir-iki ilçe haricinde tüm İlçeler, ilçe başkanları Kongreye büyük önem gösterdiler. Şanlıurfa’nın 10 ilçesinden yaklaşık 15 Bin kişinin geldiğini söylemek mümkün.

Tabi AK Parti İl Başkanı Yusuf Eğilmez ve Yönetiminin de Stadın dolması için ortaya koyduğu çaba önemliydi.

AK Parti genel anlamda bu sınavı başarıyla vermiştir. Herkes üzerine düşen görevi yaptı. Bu nedenle Stad doldu. Başbakan Erdoğan İstanbul’dan sonra Şanlıurfa’dan da büyük bir memnuniyetle ayrılmış oldu. İstanbul’la nüfusu karşılaştığımızda bence GAP Arenadaki Stad doluluğu AK Parti ve Başbakan açısından daha önemliydi.

Güneydoğu’nun merkezinden sadece Türkiye’ye değil, tüm Dünyaya en anlamlı mesaj verilmiş oldu..

İkinci liste ve Ali Delioğlu olayına bakacak olursak..

Ali Delioğlu adaylığıyla ilgili bizi ziyaretinde aynen şöyle demişti : “Milletvekilleri, Sayın Bakanlar dahil..Hiç kimse bizi yolumuzdan alıkoyamaz. Kesinlikle ikinci liste çıkacaktır. Arkadaşlarımızla birlikte çok iyi hazırlandık. Seçimleri kazanacağız. Ben ve arkadaşlarım tek şartla ikinci listeyi geri çekeriz. Sayın Başbakanımız beni davet eder, benimle en az 15 dakika görüşmek ister, ben neden liste çıkardığımı Sayın Başbakanımıza anlatırsam ancak o zaman Kongre öncesi listeyi çekerim. Aksi halde hiçbir şekilde listeyi çekmem”demişti.

Ali Delioğlu, Kongreye saatler kala, Bakan ve Milletvekillerinin görüşmesinin ardından geri adım atmadı. Başbakan Erdoğan bizzat Ali Delioğlu ile 15 dakikanın üzerinde görüşme yaptı. Bizzat Başbakan Erdoğan, “Bu süreçte iki liste ile seçime gitmemiz doğru olmaz”dedi. Bu nedenle Ali Delioğlu arkadaşlarıyla görüştü ve listeyi çekti..

Böylece AK Parti rahat bir nefes alırken, günlerdir yoğun bir şekilde çalışma yapan alternatif listenin önemli isimleri ise derin bir üzüntü içersinde Kongreyi takip etmek zorunda kaldı.

Önümüzdeki süreçte sanırım alternatif listeyi çıkaranlar gelişmeleri daha ayrıntılı bir şekilde kamuoyuna açıklamış olacaklardır..

PEKİ LİSTE NASIL ?

Şu gerçeğin altını çizmekte yarar var.. Şayet alternatif liste ortaya çıkmamış olsaydı liste çok daha farklı olurdu. Ama olumsuz yönde.. AK Parti İl Başkanı Yusuf Eğilmez ebetteki Milletvekillerinin de görüşünü aldı. Ancak listeyi hazırlarken zorlanmadı. Kendi düşüncesi doğrultusunda rahat bir ortamda listesini hazırladı. Şayet ikinci liste olmasaydı liste hazırlığı bu kadar rahat bir ortamda yapılamazdı. İl Başkanı Yusuf Eğilmez’in çalışmak istemediği kişilerde ister istemez listeye girecekti. Yeni dönemde Yusuf Eğilmez mevcut Yönetimiyle uyumlu bir çalışma yapacaktır.

Ancak liste hazırlanırken örneğin Nahiye yapıları pek dikkate alınmamış. Nahiyeye bağlı onlarca Köylerin temsilcisi yani AK Parti gibi Şanlıurfa’da yüzde 60’ların üzerinde oy potansiyeli olan bir Partide dengeler çok da dikkate alınmamış.

Bir yanda ikinci liste sancısı, diğer yanda GAP Arenanın dolması için gösterilen olağanüstü çalışmalar ebetteki Yönetim listesinde bazı teknik hataların olmasında etkili oldu.. AK Partinin yeni Yönetiminde görev alan tüm arkadaşlara içtenliğimizle başarılar diliyoruz. Umarız alternatif listenin şu ana kadar ortaya koyduğu tepkileri, eleştirileri en başta İl Başkanı Yusuf Eğilmez, daha sonra yeni Yönetim çok iyi tahlil eder ve yeni dönemde herkesi kucaklayan bir yapı AK Partide etkin olur..

 

Ancak Şanlıurfa ile ilgili bir noktanın altını çizmek gerekiyor..

Çalışma Bakanı ve Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik Şanlıurfa’daki genel duruma bakarak pek keyif alamadığını rahatlıkla söyleyebilirim.

Cumartesi günü saat 19.30’da Güneydoğu’ya gelerek canlı yayına çıktı. Bu programı dikkatlice izleyenler sanırım ne demek istediğimi anlamışlardır.

Çalışma Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa’nın birlik-beraberlik içersinde olmasını, büyük düşünmesini, Şanlıurfa’nın tarihi, kültürel varlıklarının daha iyi kullanılması gerektiğini söylüyor..

Önemli mesajlar veriyor.. Ancak Şanlıurfa’nın feodal yapıdan kaynaklanan kendine münhasır sorunları var..

Çekememezlik, kıskançlık, yapılacak bir sonraki seçimlerin hesapları, entrikalar Şanlıurfa’nın olumsuzluğu olarak karşımıza çıkıyor.

Hepimiz Doğu kültürünün birer versiyonuyuz. Kendimizi bir türlü bunlardan alıkoyamıyoruz.

Bakan Faruk Çelik, Şanlıurfa’nın hep beraber ileriye bakmasını, olaylara dar açıdan değil, fotoğrafa en iyi şekilde bakılmasını istiyor. Ancak bunu bir türlü başaramıyor. Yoruluyor. Üzülüyor.

Şehrin dinamiklerinin genelde vaktini boş işlerle geçirdiğini söylüyor. Ebetteki Bursa’daki yapının Urfa’da olmasını kimse beklemiyor.

Ancak biz Urfa’da yaşayan bireyler olarak ayaklarımızın yere basması gerekiyor. Olaylara dar pencereden bakmamamız gerekiyor.

Birçok konuda Çalışma Bakanı Faruk Çelik’in haberi bile olmuyor. Ancak ortaya çıkan aktörler sanki her şeyi Çalışma Bakanı Faruk Çelik dizayn ediyormuş gibi göstermeye çalışıyor.

Ben Cumartesi günkü canlı yayında Bakan Faruk Çelik’e bizzat söyledim. Dedim ki, “Eminim ki siz İl Başkanı Yusuf Eğilmez’in listesinde kimlerin olduğunu bile bilmiyorsunuzdur

Bakan Faruk Çelik bunu teyit etti.

Aynen şöyle dedi : “Ben 1 yıla yakın bir süredir Şanlıurfa’dayım. Ben İl yönetimine falan kişi girsin demem. Çok iyi tanımadığım bir kişiye kefil olamam. Lütfen beni bu tür olayların içersine koymayın” dedi.

Daha ne söylesin..

GAP arena Stadı doldu.. Başbakan Erdoğan Urfa’dan büyük bir memnuniyetle ayrıldı. Ortadoğudan, Avrupa’ya, Amerika’ya kadar Türkiye’nin Doğusundaki bir kentte, bir Kongrede 30 Bin kişinin gelmesi elbette dünyaya bir mesajdı..

Başbakan’ın Urfa’dan aldığı hazzı, bizler Çalışma Bakanı Faruk Çelik için de yapmalıyız.. Çünkü Urfa’ya yapılan hizmetlerin Bakan Faruk Çelik kanalıyla geldiğini unutmayalım. Faruk Çelik’in Urfa için büyük bir şans olduğunu söylüyoruz, bunu kabul ediyoruz ama gereğini yapamıyoruz..

Yeni bir Dünya dizayn ediliyor..

Yeni bir Dünyada Türkiye en önemli Ülke konumunda 2023’de yerini alacaktır. Bundan kimsenin endişesi olmasın.

Yeni bir Dünyada, yeni bir Türkiye’yi bir an için düşünün..

Bu yeni Dünyanın Türkiye’sinde Urfa’nın da Türkiye içersinde en önde olması gerekiyor.

Bunun için kafa yapımızın değişmesi ve 2023 Türkiye’sine göre Urfa’nın Büyük düşünmesi gerekiyor..

Peki Urfa bu anlamda da düzelir mi?

Kafa yapısı değişir mi?

Zor ama imkansız değil.. Urfa bunu başaracak dinamikliğe ve büyük potansiyele sahiptir..



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR