halk otöbüs den haber

halk otöbüs den haber

Geçtiğimiz ay Ak Partili Belediye Meclis üyelerinin Toplu taşıma konusunda meclise soru önergesi verdiklerini dile getiren kooperatif başkanları Abuzer Şeker, Emin Ak ve Mehmet Polat cevapları ekledi.

Açıklamanın birinci satırında toplu taşıma işinin 1 yıldır yapıldığı ve hiç masraf yapılmadığı belirtiliyor. Aynı sayfada nisan ayı için belediyenin geliri 857.458,87 TL olarak verildiğine dikkat çeken Özel Halk Otobüsü Kooperatif Başkanları "Gider içinde 1.482.459,81 tl verilmiştir, Gider kaleminde tahrifat yapılmıştır. Şöyleki Özdicle A.Ş’ye verilen ihale 11 aylığına 18 milyon tl’dir buda aylık 1.6 milyon tl etmektedir.Gelir gider kalemi hesap edildiğinde belediye aylık 750.000 tl(eski parayla 750 milyar)zarar ettiğini itiraf etmiştir. Biz bu hususu 15 ocak 2012 tarihinde yaptığımız basın açıklamasında kamuoyuna duyurmuştuk. Bu açıklamada aylık 1 milyon tl’lik bir zararı Bel-San`ı kurtarmak için belediyenin bütçesine aldırdıklarını iddia etmiştik. Şimdi bu iddiamıza başkan yardımcısı Emin İzol imzalı açıklama ile itiraf geldi.
Belsan a.ş’nin 15 milyon tl yatırım masrafı yaptığı söyleniyor.Bizler sektörde olan esnaf olarak bir yatırım göremiyoruz. Getirilen 55 yeni araç kiralık araçlardır. Bu araçlara aylık 10 bin TL’nin üstünde bir kira ödenmektedir. Urfa kart desen bununda maliyeti 3.7 milyon tl tutuyor. Buda aylık taksitler halinde 5 yılda ödenecek bir para dolaysıyla ortada bir yatırım yok ama Belsan A.Ş’nin toplutaşımada bulunduğu 10 ay içinde 10 milyon tl’lik zararı yatırım masrafı olarak alıyorlarsa diyecek bişeyimiz yok. Belsan Müdürü Cengiz Konur`a açık çağrıda bulunuyoruz: 15 milyon tl nereye yatrım yaptınız açıklayında bizde öğrenelim!" dedi.
8 YENİ ARAÇ VE R-1 OLAYI

Başkanlar "Belediye bir yıldır zülüm olarak işlettiği r-1 davasını kaybetti ve önümüzdeki haftada gerekçeli karar elimize ulaştığında R-1 de mahkeme kararıyla araç çalıştırabilecegiz.R-1 de 20 araç çalışıyor ve belediye 10 araç çekecek bizde 10 aracımızı orda işleteceğiz.Bu tekel sistemlerinin başlarına çalınmasıdır.bizler direndik ve hakkımız olanı aldık.






İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR