Fakıbaba Kadınlarla Yürüyüş Yaptı

Fakıbaba Kadınlarla Yürüyüş Yaptı

Şanlıurfa Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından 3 ay boyunca haftanın bir günü 11 Nisan Stadyumunda ‘Yürüyorum, koşuyorum sağlıklı yaşıyorum’ projesini hayatta geçirdi. Sağlıklı yürüyüş projesine Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Kent Konseyi Başkanı Sabri Dişli ile yaklaşık 50 kadın katıldı. Proje hakkında bilgi veren Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Dilşah Öztürkmen, şöyle konuştu: “Kadınların sosyal hayata katılımının sağlanması, sağlıklı bir toplum olma yolunda ilk adımın atılması ve sporun sürdürülebilir bir yaşam felsefesi haline getirilmesi amacıyla ‘Yürüyorum, koşuyorum sağlıklı yaşıyorum’ sloganıyla 3 ay boyunca bu etkinliğimizi haftanın Cuma günlerinde yapmaya çalışacağız. Tüm kadınlarımızı bu etkinliğimize bekliyoruz” diye konuştu. 

 

KADINLAR BAŞKAN FAKIBABA’NIN HIZINA YETİŞEMEDİ 
Konuşmaların ardından, Don Omar’ın seslendirdiği Danza Kuduro hareketli parçanın eşliğinde start için hazırlanan kırmızı kurdelenin arkasına geçen pardösülü, eşofmanlı kadınların arasına giren Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, kadınlarla birlikte saha kenarında tur attı. Eşofman giymeyen ve ceketle hızlı adımlarla saha kenarında en önde yürüyen Fakıbaba’ya kadınlar yetişmek için sık sık depar attılar. Kadınlar depara rağmen başkan Fakıbaba’nın hızına yetişemediler. Yürüyüş boyunca bazı kadınlar nefes nefese kaldı. Bazıları ise turu tamamlamak için tempolu yürümeyi denedi. İlk turu kadınlarla birlikte yürüyen Fakıbaba kadınlara yönelik bir konuşma yaptı. Fakıbaba, “Sağlık yürüyüş için en ideal yaş 40’tan sonra yürümedir. Bizde belediye olarak yeni açtığımız parklarda yürüyüş parkurlarımıza çok önem veriyoruz. Herkesi yürümeye davet ediyoruz” dedi. 
Alışveriş dönüşü ellerindeki poşetlerle birlikte yürüyen kadınlar, yürüyüş boyunca birbirleriyle sohbet ederken, erkekler ise çimlere uzanmayı tercih ettiler.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR