kadın ve iş gücü

kadın ve iş gücü

sayısı bin 100`e ulaştı

Sayı 2012 yılı sonuna kadar 1500’e çıkacak Şanlıurfa Belediyesi`nce, kadınların kendi işlerini kurup, üretime katılmalarına olanak sağlamak amacıyla 7 yıl önce başlatılan mikrokredi uygulamasından yararlananların sayısı bin 100`e ulaştı.  Mikrokredi dağıtım töreninde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa’da 1100 bayana mikrokredi dağıtıklarını belirterek, hedeflerinin bu sayıyı 2012 yılı sonuna kadar 1500’e çıkarmak olduğunu söyledi.

Şanlıurfa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Sosyal Yardım Birimi’nce Şair Nabi Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende, 100 ev hanımına daha 1.000 TL’lik kredi desteği sağlandı.

   Törene, Belediye Başkanı Dr Ahmet Eşref Fakıbaba, Başkan Yardımcıları Mehmet Fevzi Yücetepe, Ahmet Al, Mahmut Kırıkçı,  Yoksullukla ve İşsizlikle Mücadele Derneği Yönetim Kurulu üyeleri Abdülkadir Canpolat, Necati Satıcı, Neşek Uçkan, Abdurrahman Yetkin, Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi’nin Eşi Sema Çiftçi, Şanlıurfa Belediyesi Kadın ve Çocuk Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Nihal Atilla,  ve bazı STK temsilcileri, belediye birim amirleri ve çok sayıda mikro kredi üyesi bayan katıldı.

Hedef 1500

       Törende konuşma yapan Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, 1100 bayana ulaşan mikrokredi ailesinin her geçen gün daha da büyüdüğünü belirterek, hedeflerinin bu sayıyı 2012 yılı sonuna kadar 1500’e çıkarmak olduğunu söyledi. Fakıbaba, “Başta Yoksullukla ve İşsizlikle Mücadele Derneği Yönetim Kurulu üyelerine ve mikrokredi çalışanlarına teşekkür ediyorum. Bu başarı benim değil, sizlerin başarısıdır. Bir teşekkürümde Belediye Meclis Üyelerine. 500 bin TL nakdi yardım yaparak bu projenin daha da ileriye gitmesine vesile olacaklar” dedi.

     Fakıbaba, bundan sonraki süreçte mikro kredi üyelerini bir kooperatif çatısı altında toplamayı hedeflediklerini belirterek çalışan kadınlarımızın sayılarını artırmaya gayret ettiklerini kaydetti.   Konuşmanın ardından kredi dağıtım törenine geçildi. Belediye Başkanı Fakıbaba ve bazı davetliler, konuşmanın ardından 100 kadına daha 1000`er TL`lik kredi çeklerini verdi.

Sayı 1100’e ulaştı

Böylelikle sayıları 1000 olan mikro kredi üye sayısı 1100’e ulaştı.   Ayrıca Mikro Kredi Üyesi bayanlar arasında oldukça başarılı işlere imza atan 3 bayan ise ödüllendirildi. Ödüllerini Belediye Başkanı Fakıbaba’nın elinden alan bayanlar, kendilerine destek olan Fakıbaba’ya teşekkür ettiler.

Kadınlar borçlarını 40 haftada ödüyor

     Şanlıurfa Belediyesi İşsizlik ve Yoksullukla Mücadele Derneği`nce 2005 yılında hayata geçirilen uygulama kapsamında hayırsever iş adamlarından toplanan yardımlarla, işini kurmak isteyen kadınlara 1000 TL kredi veriliyor.   Projeden yararlanan kadınlar kredilerini faizsiz olarak haftalık 25 TL taksitle geri ödemeye başlıyor. Aradan geçen sürede yardımların yanı sıra kredilerin geri dönüşümüyle toplanan paraların yeniden aynı fona aktarılmasıyla Şanlıurfa`da 7 yılda bin 100 kadına ulaşıldı. Uygulamadan yararlanan kadınlar, borçlarını 40 haftada ödüyor.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR