AYDIN PAYDAŞ?DAN SERT AÇIKLAMA

AYDIN PAYDAŞ?DAN SERT AÇIKLAMA

Şanlıurfa E Tipi Kapalı Ceza evinde ceza evi yaşam koşullarını protesto etmek amacı ile meydana gelen iki ayrı olay ile ilgili olarak Cumhuriyet halk Partisi İl İkinci Başkanı Aydın Paydaş bir açıklama yaptı.

 

13 kişinin hayatını kaybettiği ve onlarca kişinin yaralandığı şanlıurfa E tipi kapalı ceza evi olayları ile ilgili bir açıklama yapan  Cumhuriyet halk Partisi İl İkinci Başkanı Aydın Paydaş yaşanan bu olayın ikinci Uludere vakası olduğunu söyledi.

 

Paydaş  "Bu hükümet döneminde tutukluluk infaza dönüştü" Urfa Cezaevi`nde kalan bin kişiden 200`ünün hükümlü veya hükmen tutuklu, 800`ünün de tutuklu olduğunu söyledi. Yaşanan olayla ilgili `şeffaf yürümeyen bir süreç` olduğunu belirtti  Daha önce 5 kişinin hayatını kaybettiği cezaevi aracının yandığı olaya ilişkin fotoğrafı gösteren Paydaş "Bu tablo demokrasilerde istifa nedenidir. Tutuklama infaza dönüşmüşse bunun sorumlusu oradaki infaz koruma memuru değil, bakandır. İhmal örtülmez demesine gerek yok. Çünkü rapor verilmiş. Bunu bilen kim, bakan. Tedbir almayan kim, bakan. Urfa`da dayanılmaz bir sıcak var. 18 kişiyi 15 metrekareye kapatacaksınız ve yaşamasını isteyeceksiniz" dedi.  



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR