Müjde Ar`a hapis cezası

Müjde Ar`a hapis cezası

Müjde Ar, bir televizyon programında, öğrencilerin okul çantası, araç ve gereçlerinde yabancı çizgi kahramanlar yerine Nasreddin Hoca ve Keloğlan gibi Türk milli kahramanlarının kullanılması için çalışma başlatan Eskişehir Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan`ı, "Bu sübyancılıktır. Bu milli eğitim müdürleri hangi tarlada yetişiyor?" diye tenkit etmişti.

Müjde Ar (Karakaş) hakkında, Eskişehir 3. Sulh Ceza Mahkemesi`nde Türk Ceza Kanunu`nun 125/1-2-3a, 53/1-2 maddeleri gereğince 3 aydan 2 yıla kadar hapis ya da adli para cezası talebiyle açılan "kamu görevlisine hakaret" davasının görülmesine bugün devam edildi.

Tutuksuz sanık Müjde Ar`ın katılmadıı duruşmada avukatı Göktürk Vural ile müşteki İbrahim Ceylan`ın avukatı Hamza Özçiftci hazır bulundu.

Sarıyer Sulh Ceza Mahkemesi`nce talilmatla ifadesi alınan Ar, duruşma sonunda suçlu bulunarak 1 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. Daha sonra cezası, yargılamadaki iyi hali dikkate alınarak 11 ay 20 güne indirildi. Müjde Ar`ın cezası, sabıkası bulunmadığı ve ileride yeniden suç işleyeceğinden çekineceği kanaatiyle ertelendi.(İHA)



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR