Erdoğan`dan WSJ`ye sert yanıt

Erdoğan`dan WSJ`ye sert yanıt

Erdoğan, partisinin Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi’de düzenlenen Kayseri İl Kongresi’nde bir konuşma yaptı.

Amerika’da yayınlanan Wall Street Journal gazetesinin ``Türkiye’nin uçağının Suriye sınırları içerisinde vurulduğunu” savunarak, ”Türkiye’nin iddialarının yanlış olduğu” yönünde yayın yaptığını belirten Erdoğan, ”ABD’de yaklaşan seçimler var, kısa bir süre önce aynı gazete yine farklı bir yayın yapmıştı, haber yalandı. Şimdi yine aynı şekilde maalesef doğru olmayan bir haberi yayınladılar. Ve Türkiye’deki malum medya, yazılı ve görsel hemen buna sarıldılar” diye konuştu.

``Silahlı kuvvetlerin teknik yayınları, Dışişlerimizin yaptığı yayınlar, bakanımızın yaptığı basın toplantısı. Bütün bunlara rağmen bunların hiçbirinin kıymeti harbiyesi yok, Amerika’daki Wall Street Journal’ın kıymeti harbiyesi var” diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: ”Orada şu anda bir seçim var ve bu gazete bir siyasi hareket adına hareket ediyor. Ve şu anda orada Başkan Obama’ya karşı takınılan bir tavır bu. Ona yönelik bu gazetenin demek ki burada da uzantıları var. Bizim verdiğimiz teknik bilgilere dayalı değil, bizim verdiğimiz diplomatik bilgilere dayalı değil ama oradan bir gazeteden çıkan habere dayalı olarak yayın yapıyorlar. Diyor ki ’orada güvenilir kaynaklardan” kimmiş o kaynak? Eğer sen dürüstsen, samimiysen bu güvenilir kaynak kim açıkla. Mertlik bunu gerektirir, namertlik kapı arkasından dolaşmayı gerektirir. Demek ki bu gazete de mert değil namert bir yaklaşımla bunu yapıyor. Namerdin izinden gidenler de bu yayını yapıyor. Siz kimin yanındasınız? Kaç kere açıklama yaptık.”

Hava sahası ihlallerinin ”olağan hadiseler” olduğunu ifade eden Erdoğan, ”Suriye’nin helikopterleri bizim hava sahamızı 5 kez ihlal etmişlerdir. Biz hava sahamızı ihlal ettiler diye kalkıp da böyle bir yola mı tevessül ettik, yoksa uyarımızı mı yaptık? Bizim hava sahamızı ihlaller yüzlerce kez olmuştur. Ama uyarılar yapılır ve bu uyarılardan sonra da hemen sınırı tek eder veya da siz uçaklarınızla onlara sınırı terk ettirirsiniz. Bunun metodu, uluslararası uygulaması bu. Ama kalkıp da böyle bir yola tevessül etmezsin, edemezsin” diye konuştu.

Türkiye’nin uçağının uluslararası sularda 13 mil açıkta vurulduğunu, Suriye sınırına savrularak düştüğünü kaydeden Erdoğan, Genelkurmay’ın internet sitesinde bütün teknik bilgilerin verildiğini, çizim ve haritaların yayınlandığını söyledi.

Erdoğan, ”Bakın biz içeride de dışarıda da kimlerle mücadele ediyoruz, bunu anlatmak için söylüyorum” dedi.

-Kayseri’ye 90 eser-

"Dışarıyla mücadele etmek kolay. Asıl olan ne biliyor musunuz? İçeridekiyle mücadele etmek” diyen Erdoğan, şunları kaydetti: ”Onun için ben CHP’ye gönül veren kardeşlerime söylüyorum, sesleniyorum; ardından gittiğiniz bu genel başkan, maalesef bu ülkenin, bu milletin değerleriyle el ele, omuz omuza değil, İsrail’in değerleriyle omuz omuza, Baas rejimiyle omuz omuza bunu bilmenizi istiyorum. Biz bütün bu olayların olduğu dönemde durmadık, usanmadık, koşuyoruz. Yatırımlarımız devam ediyor. Kayseri için hız kesmeden büyük projeler yaptık. Bugün kongremizin ardından Kayseri’de bir kez daha toplu açılış töreni gerçekleştireceğiz. 90 eser açıyoruz bugün. Tutarı ne biliyor musunuz? 90 eser 512 milyon, yani 512 trilyon. Bunları bugün Kayseri’ye kazandırıyoruz. Yatırımlara devam. Çünkü Türkiye bu eserlerle, bu hizmetlerle inşallah 2023’te dünyanın ilk 10’u arasında yerini alacak. Bugün açılışını yapacağımız eser ve hizmetler hayırlı olsun diliyorum.” Erdoğan, partililere ”Heyecanınız daim olsun. Ama durmayacağız. 2014 çok önemli, durmak yok yola devam diyoruz, kapı kapı dolaşacağız tamam mı?” diye seslendi.

Başbakan Erdoğan, 15 Temmuz’da il kongrelerini tamamladıktan sonra, büyük kongreye hazırlanacaklarını belirterek, ”Birliğimiz, birlikteliğimiz, beraberliğimiz daim olsun. Asla ayrılığa düşemeyeceğiz. El ele olacağız. Omuz omuza olacağız ve bir bütün olarak aydınlık yarınlara yürüyeceğiz” ifadesini kullandı. 



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR