Alevler Suriye sınırını aştı!

Alevler Suriye sınırını aştı!

Antakya Orman İşletme Müdürü Mehmet Harbi, yaptığı açıklamada, Suriye tarafında başlayan ve daha sonra Türkiye`ye sıçrayan orman yangınını söndürme çalışmalarının aralıksız sürdüğünü söyledi.

Yangının rüzgarın etkisiyle zaman zaman yön değiştirip büyüdüğünü belirten Harbi, şu ana kadar 10 hektarlık alanın zarar gördüğünü ifade etti.

Harbi, yangına Hatay ilçelerinin yanı sıra çevre illerden takviye gelen toplam 25 arozöz, 3 iş makinesi, 150 orman işçisi ve belediye itfaiye ekiplerinin yanı sıra 2 yangın söndürme helikopteriyle müdahale edildiğini kaydetti.


SURİYE`DEKİ YANGIN DAHA BÜYÜK

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Mustafa Gediklili, Suriye`nin Lazkiye kentine bağlı Keseb kasabası mevkisinde çıkan ve Türkiye sınırına sıçrayan yangına ilişkin, “Yangın Suriye tarafından çok daha büyük ve devam ediyor. Bizim bölgemizde ise bazı noktalarda kısmen kontrol altına alındı” dedi.

Yangın bölgesinde bulunan Gediklili, yaptığı açıklamada, Hatay`ın Yayladağı ilçesine bağlı köylerin karşısında bulunan, Keseb kasabası yakınlarındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktığını ve Yayladığı Sınır Kapısı`na yakın bir bölgeden Türkiye sınırına sıçradığını belirtti.

Yangına 3 helikopter, 19 arazöz, iş makineleri ve 100`ün üzerinde personelle müdahale ettiklerini ifade eden Gediklili, “Yangın Suriye tarafından çok daha büyük ve devam ediyor. Bizim bölgemizde ise bazı noktalarda kısmen kontrol altına aldık. İnşallah hava kararıncaya kadar kontrol altına almış oluruz” diye konuştu.

Gediklili, çalışmalarda, “sınır ihlali olabilir” düşüncesiyle yangın söndürme uçağı kullanmadıklarını kaydetti.

ASKERİ HELİKOPTER BOMBALADI: 1 ÖLÜ

SURİYE ordusu ile muhalif güçler arasında Türkiye sınırına 10 kilometre uzaklıktaki Halep kentine bağlı Azez İlçesi’nde çatışmalar yaşanıyor. Yoğun çatışma seslerinin duyulduğu Suriye’nin Türkiye sınırına 5 kilometre uzaklıktaki bölgesinde uçan askeri helikopterden, bölgedeki muhalif güçlere bomba yağdırıldı. Kilis’ten duyulan bombalamanın ardından yükselen kara dumanlar, adeta gökyüzünü sardı.

Türkiye sınırına 5 kilometre mesafedeki Halep’in Azez ilçesinde Suriye ordusu helikopterlerinin bombardımanı sırasında yaralanan 6 Suriyeli mayınlı araziden geçerek Türkiye sınırlarına giriş yaptı. Kilis’te karşılanan yaralılar, gazetecilerin otomobilleriyle Kilis Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Hastanede tedaviye alınan 6 yaralıdan birisi yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR