VİRANŞEHİR`DE OLAY

VİRANŞEHİR`DE OLAY

Arbede sırasında kalabalık polise taşla saldırırken polis de biber gazı müdahalede bulundu.

BDP`li Viranşenir Belediyesi tarafından Kışla Mahallesi`nde bulunan Belediye Kültür Sanat Merkezi bahçesinde etkinlik düzenlendi. Kürtçe şarkılar söyleyen yöresel sanatçıların sahne aldığı etkinliğe BDP Diyarbakır Milletvekili Nursen Aydoğan, BDP`li Ceylanpınar Belediye Başkanı İsmail Arslan, BDP`li yöneticiler ile yaklaşık 500 kişilik kalabalık katıldı.

Etkinlikte platforma çıkarak kalabalığa konuşan BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, hükümeti eleştirdi ve Suriye`de Kürtlere yönelik olumsuzluğa Türkiye`deki Kürtlerin anında tepki vereceğini söyledi. Daha önce defalarca sınır ötesi operasyonlar yapılmasına rağmen başarı elde edilemediğini ileri süren Aydoğan şöyle konuştu:
PKK`NIN TERÖR ÖRGÜTÜ OLMADIĞINA İNANIYORUZ

"Murat Karayılan açıklama yaptı; sınırın ötesi berisi yok, artık PKK`nın her yerde olduğunu söyledi. Siz Kürt halkının öyle bir direnişiyle karşılaşırsınız ki, hayatınızın dersini alırsınız. Bizden söylemesi isterseniz deneyin. Roboski`de yaşananları basın 21 saat sonra açıklamak zorunda kaldı. Ama her şeye gücün yetmez. Biz kimseden korkmuyoruz. Korkacak olsaydık bu politikayı bu siyaseti yapmazdık. PKK`nın terör örgütü olmadığına inanıyoruz; Kürt halkının ana dilini kimliğini, kültürünü, demokratik yollardan elde edemediği için eline silah alıp dağa çıkmış bir gerilla örgütüdür. Bunu böyle bileceksiniz, böyle tanıyacaksınız ve hiç kimseye zorla terörist dedirtemeziniz."

Milletvekili Aydoğan`ın konuşması sırasında etkinliğin yapıldığı alanda toplanan polisler kalabalığın yanına geldi. Bir polis amiri megafon ile yapılan etkinliğin maksadını aştığını söyleyerek kalabalığın biran önce dağılmasını istedi. Bu istek üzerine kalabalıkta bulunan bazı kişiler, polislere taşla saldırdı. Polisler, uyarıya rağmen taş atmayı sürdürenlere gaz bombaları ile müdahale etti. Gerginlikte kalabalıkta bulunanlar PKK lehine sloganlar atarak ara sokaklara dağıldı. Zaman zaman ara sokaklardan polise taş atmayı sürdüren kalabalık, bir süre sonra karanlıktan yararlanarak kaçtı.

Yaklaşık 1 saat süren gerginlik sonrası polis, ilçede güvenlik önlemini artırdı



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR