BELSAN?dan Kart İptaline Açıklama

BELSAN?dan Kart İptaline Açıklama

Geçtiğimiz yıl yüzde 40 ve üzeri raporu bulunan engelli vatandaşlara BELSAN A.Ş tarafından verilen 5000 ücretsiz kartın iptal edildiği haberleri yalanlandı. BELSAN Ulaşım Müdürü Abbas Yavuz tarafından UrfaHA Muhabirine yapılan sözlü açıklamada, yeni düzenlemenin ve kararların anlaşılmadan kasıtlı veya kasıtsız şekilde çarpıtıldığı ifade edildi.
Abbas Yavuz, “BELSAN olarak temiz, rahat ve kaliteli hizmet vermek adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bizler hakkeden ile haketmeyeni ayırtetmeye çalışıyoruz. Her önüne gelen yüzde 40 raporu almaya başladı. Sırf bu iş için rapor alıp bize gelenlerin ayısı çığ gibi artmaya başladı. Bizler geçen yıl kayıtları bulunan yaklaşık bin 200 engelli vatandaşımıza ücretsiz biniş kartı verdik. Ancak bu sayı her geçen gün artmaya başladı. Kalp ameliyatı olan, serçe parmağı kesilen vatandaş yüzde 40 raporu alıp kapımıza dayanıyor” ifadelerini kullandı.

YENİ UYGULAMADA NELER VAR?

BELSAN Yönetim Kurulu tarafından alınan yeni karara göre; yüzde 70’in altında raporu olan engelliye indirimli, yüzde 70’in üzerinde raporu bulunan engelliye ise ücretsiz kart verilecek.
Abbas Yavuz, rapor veren doktor ve heyetlere işin daha ciddiyetini hatırlatarak “Her önüne gelene rapor verilmemeli, bu konuda eksikler olduğunu düşünüyoruz. Kalp ameliyatı olana da serçe parmağı kesilene de yüksek oranda raporlar veriliyor. Rapor verilirken daha dikkatli olunması gerektiğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

BİR YILI TAMAMLAYAN ENGELLİNİN RAPORU KONTROLDEN GEÇİRELECEK

Geçen yıl verilen 1200 ücretsiz kart, bir yılını tamamladığında sahibinin engelli durumu gözden geçirilecek. Duruma göre ücretsiz veya indirimli kart verilecek. Bir yılını doldurmayan kartlar ise iptal edilmeyecek.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR