Barış Duygularıyla Sarıldık"

Barış Duygularıyla Sarıldık"

Siverek`te yasak mitinge katılanBarış Ve Demokrasi Partisi (Bdp) eşbaşkanı Gülten Kışanak, teröre yönelik operasyonları eleştirerek, "Orada ölenler bizim evlatlarımız, bu halkın evladı. Kürtlerin çocukları, yoksul Türklerin çocukları. Gerilla da asker de bu milletin evladı; birbirine kurşun sıkmasın." dedi.

Akkadir Odabaşı Caddesinde toplanan partililere hitap eden Kışanak, devam eden operasyonlardan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Teröristleri gerilla olarak tanımlayan Kışanak, dağda ölenlerin de askerin de bu vatanın evladı olduğunu söyledi. Kışanak, şöyle konuştu: "Mecliste 4 parti bulunuyor. Bu partiler kadar,Bdp`nin politika yapmaya hakkı vardır. Biz ne yoksul Kürt halkının ne de Türk halkının çocuklarının ölmesini istemiyoruz; barış olsun istiyoruz. O gerillalarla karşılaştığımızda barış duygularıyla sarıldık. Buna rağmen aforoz edildik. Kanı durduramıyorsanız bari susun, konuşmayın."

Konuşmasında demokratik özerklik vurgusu yapan Kışanak, "Demokratik özerklik olsa ne olur?" diye sordu. Dünyada çok sayıda ülkede demokratik özerkliğin olduğunu belirten Kışanak, buralarda insanlığın yükseldiğini savundu.

Kuzey Suriye`deki oluşuma da dikkat çeken Kışanak, Türkiye`nin o bölgeyi tehdit olarak algılaması değil örnek alması gerektiğini savundu. Kışanak, Kuzey Suriye`deki mücadeleyi selamladığını sözlerine ekledi.

Yeni bir müzakerenin başlatılması gerektiğini dile getiren Kışanak, müzakerenin, diyaloğun erdemlilik olduğunu söyledi. Mitingden sonra Kışanak ve beraberindekiler Bdp ilçe teşkilatını ziyaret etti. Burada yaklaşık 45 dakika partililer ile baş başa görüşen Bdp`li vekiller daha sonra Diyarbakır`a hareket etti.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR