Flaş!.. Flaş!.. MHP ve AKP tarihte de anlaştı!

Flaş!.. Flaş!.. MHP ve AKP tarihte de anlaştı!

Bugün saat 15:00`da AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ile bir araya gelen MHP`li Oktay Vural yerel seçimlerin öne alınmasıyla ilgili tarih verdi, `AK Parti ile 27 Ekim 2013 tarihinde mutabıkız` dedi.

CHP ise yerel seçimler için farklı bir tarih vermişti.




AK Parti ve MHP, yerel seçimlerin 27 Ekim 2013 tarihinde yapılması konusundaki anayasa değişikliği üzerinde mutabakata vardı.

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural’ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü. Canikli, görüşmenin ardından yaptıkları ortak açıklamada, yerel seçimlerin öne alınmasına ilişkin olarak daha önce yaptıkları görüşmede mutabakat oluştuğunu hatırlatarak, bugün de konuyu daha ayrıntılı olarak değerlendirme imkanı bulduklarını söyledi. 

Anayasa değişikliğinin geçici madde ihdası yoluyla yapılmasının uygun olacağı kararına varıldığını ifade eden Canikli, seçimin 27 Ekim 2013 tarihinde yapılmasını birlikte kararlaştırdıkları bir görüşme olduğunu bildirdi. Birlikte hazırlanacak, AK Parti ve MHP’nin müştereken imzalayacağı teklifin TBMM Başkanlığı’na verilmesi kararının da ortaya çıktığını bildiren Canikli, MHP’ye 
teşekkür etti.

Teklifin ne zaman verileceği sorusuna Canikli, ”Henüz kesin tarih yok ama Meclis açılmadan verilmesinin uygun olacağını düşünüyoruz. Bir metin var. Kendilerinin ve bizim yaptığımız çalışma var. Biz hazırladığımız metni kendilerine, onlar da bize verdi. Metin üzerinde çalışmamızı tamamlayacağız ve ortak metinle teklifi sunacağız” dedi.

Bir gazetecinin ”Ortak ifadelerin yer aldığı bir metin mi?” sorusuna Canikli ”Yakın, aşağı yukarı aynı..” yanıtını verirken Vural da ”İrademiz aynı, seçimlerin öne alınmasıdır. Böyle bir iradeyi hukuki olarak yerine getirmek için önümüzdeki hafta neticeleneceğini sanıyoruz” karşılığını verdi.


"Geçici madde ihdas edilecek”


Vural, yerel seçimlerin öne alınması konusunda daha önce görüşmeleri olduğunu hatırlatarak, ”MHP olarak yerel seçimlerin öne alınması ve 2013 yılının Ekim ayının son pazar günü yapılmasına ilişkin daha önceki değerlendirmemizin hukuki sonuca ulaştırılmasını değerlendirme imkanı bulduk. Milletimize hayırlı uğurlu olsun. Demokrasi çalışıyor, millet egemenliği işleyecektir. Bu konuda ortak bir iradeyle TBMM’de anayasa değişikliğinin gerçekleştirilmesi için adım atmaya prensipte mutabakata vardık” dedi.

”Anayasa değişikliği teklifi gelecek hafta mı verilecek?” sorusuna Vural, ”Olabilir, öyle düşünüyoruz” karşılığını verdi.

CHP’nin yerel seçimlerin öne alınmasına daha önce olumsuz görüş belirttiğini, şimdi o konuda bir irade beyanında buluşulduğunu ifade eden Vural, ”27 Ekim üzerinde daha genel uzlaşma olduğu hasıl oldu. 27 Ekim’de seçimlerin yapılması konusunda uzlaşmayı bu şekilde sürdürmeyi daha uygun bulduk” dedi.

Vural, bir soru üzerine, seçimlerin 2013 yılı Ekim ayının son pazar günü yapılmasına ilişkin geçici madde ihdas edileceğini, başka bir değişikliğin söz konusu olmadığını kaydetti. Canikli de aynı soruya, ”Aynı maddelerde herhangi 
bir değişiklik olmayacaktır. Sadece bir geçici madde ihdasıyla bu mesele halledilmiş olacak” diye konuştu.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR