Şanlıurfa`da 200 Ciritçi Yarışacak

Şanlıurfa`da 200 Ciritçi Yarışacak

Orta Asya ve Anadolu`da yüzyıllardır oynanan ve Ata sporu olarakta bilinen atlı cirit oyunları, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü`nün işbirliği ile Şanlıurfalı vatandaşlarla buluşuyor. 

28-30 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan atlı cirit oyunlarına yaklaşık 60 at ve 200 yakın binici katılacak. Turnuvanın yapılacağı yeni hal civarındaki alanda yapılan düzenlemeler tamamlanmak üzere. Türkiye`nin önde gelen cirit takımlarının at sırtında mücadele edeceği turnuvaya ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduğunu belirtenŞanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız, "Böylesi güzel bir turnuvayı düzenlemekten ve Ata sporumuz olan atlı ciriti Şanlıurfalı vatandaşlarımıza tanıtmaktan dolayı çok mutluyuz. Atlı cirit turnuvası için desteklerini esirgemeyen Valimiz Celalettin Güvenç`e ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu`na verdiği desteklerden dolayı teşekkür ederim. Ayrıca bizlere düzenlenecek olan turnuva için arazilerini ücretsiz olarak tahsis eden Rızvaniye vakfı Mütevelli heyetine de teşekkürlerimi sunuyorum." dedi. 

Ertuğrul Yıldız, 28-30 Eylül tarihleri arasında Bizim Market ile Yeni Hal arasındaki atlı cirit alanında düzenlenecek olan turnuvaya bütün Şanlıurfalı vatandaşları beklediklerini de sözlerine ekledi



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR