Kahvaltıda 20 Bin Kişiye Tirit Verildi

Kahvaltıda 20 Bin Kişiye Tirit Verildi

Şanlıurfa Valiliği tarafından bu yıl 6`ncısı düzenlenen `Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları`nda sabah kahvaltısı için 2 buçuk ton sığır etinden yapılan yöresel tirit yemeği, 20 bin kişiye ikram edildi. Hz. İbrahim Peygamberin sofrasında eksik etmediği tirit ziyafetine katılmak isteyen binlerce kişi sabah erken saatinde Balıklıgöl`e akın etti.

`Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları`nda kapsamında, sabah saatlerinde Balıklıgöl Yerleşkesi`nde bulunan Dergah Platosu`nda yöresel etli tirit ziyafeti verildi. Çok sayıda kişinin ilgi gösterdiği ziyafete,Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu ve etkinlikler kapsamında Şanlıurfa`ya gelen yabancı misafirlerle ile vatandaşlar katıldı.

Etkinlikler için hazırlanan tirit yemeği için; 2 buçuk ton sığır Eti, 10 bin ekmek, 500 kilo yoğurt, 400 kilo limon, 100 kilo sarımsak, 500 kilo biber kullanıldı.

16 ENGELLİYE TEKERLEKLİ SANDALYE

Tirit yemeğinin ardından, Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerinin `mavi kapak kampanyası` kapsamında topladıkları kapakları satarak aldıkları 15 tekerlekli sandalye ve Medeniyetler Korosu`nun satın aldığı 1 tekerlekli sandalye Vali Güvenç tarafından engelli vatandaşlarla dağıtıldı.

Tekerlekli sandalyelerin dağıtımının ardından konuşan Vali Güvenç ? Ege Üniversitesi öğrencilerine ve Medeniyetler Korosu`na teşekkür ediyorum. Umudumuz engelli kardeşlerimizin unutulmaması. Bu davranış herkese örnek olsunö dedi.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR