TEPKİLER BÜYÜYOR...

TEPKİLER BÜYÜYOR...

Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’nde İŞ-KUR kuralarında haksızlık yapıldığını iler süren Suruçlu vatandaşlar ilçede taleplerini iletecek yetkili bulamayınca kent merkezine geldiler.
 

Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’nde İŞ-KUR kuralarında haksızlık yapıldığını ileri süren Suruçlu vatandaşlar ilçede taleplerini iletecek yetkili bulamayınca kent merkezine geldiklerini ancak burada da sonuç alamadıklarını ileri sürdü.

Edinilen bilgiye göre, Suruç’ta Toplum Yararına Çalışma Projesi (TYÇP) kapsamında 3 bin kişi geçici süreliğine işe alınacak. Şu ana kadar bin kişilik liste açıklandı.  Suruçlular açıklanan listedeki kişilerin AK Parti’ye oy veren kişiler olduğunu ileri sürerek dünden bu yana ilçe meydanında eylem başlattı. İki gündür sorunlarını anlatacak yetkili bulamadıklarını belirten Suruçlu bir grup işçi adayı Şanlıurfa Ak Parti İl Merkez Başkanı Av. Yusuf Eğilmez ile görüşmek üzere parti binasına geldi.

Burada İl Başkanı’nın yerinde olmadığını öğrenen işçi adayı temsilcisi iki kişi il başkan yardımcısı ile görüştü.

ŞEFAF ORTAMDA KURA YENİLENSİN

İşçiler parti binası önünde yaptıkları açıklamada, “Biz Suruç’taki İŞ-KUR kuralarının halkın gözü önünde şeffaf bir şekilde yeniden çekilmesini istiyoruz. Burada İl Başkanı ile görüşmeye geldik ancak o yok yerine başkan yardımcısı ile görüşeceğiz. Yetkililer bize kulak versin” ifadelerini kullandı.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR