6 Çocuk Annesi Hapse Girdi

6 Çocuk Annesi Hapse Girdi

ŞANLIURFA`da, 5 yıl önce çocuk yüzünden iki komşu arasında çıkan kavgada çöp tenekesiyle kendinin savunurken, 3 erkeği yaralayan 6 çocuk annesi Nebiha Akkuş, 4 yıl 2 ay hapis cezasına mahkum oldu. 6 çocuk annesinin cezaevine girmesi üzerine, evin bütün yükü kocası ŞükrüAkkuş`un üzerine kaldı.

Olay 11 Nisan 2007 tarihinde Direkli Mahallesinde meydana geldi. İddiaya göre 5 yıl önce sokakta top oynayanAkkuş`un çocuklarından rahatsız olan karşı komşuları Ömer Aksu, onları dövmek isterken, araya anne 39 yaşındaki Nebiha Akkuş girdi. Tartışma, iki ailenin yakınların da katılması üzerine kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 6`cı çocuğuna hamile olduğu belirtilen Nebiha Akkuş yere düşürülünce, sokakta bulduğu bir çöp teneke kutusuyla kavgaya karışan Ömer Aksu, Bekir Aksu ve Ahmet Aksu`ya saldırdı. Çöp tenekesiyle vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralanan 3 erkek, 6 çocuklu kadından şikayetçi oldu. 1`inciAsliye Ceza Mahkemesi`nde 5 yıldır devam eden dava geçtiğimiz ayda karara bağlandı. Çöp tenekesiyle 3 kişiyi yaralayan Nebiha Akkuş, 4 yıl 2 ay hapis cezasına mahkum oldu.

Çocukların kavgası yüzünden hapis cezası alan Nebiha Akkuş 26 Eylül tarihinde tutuklanarak, ŞanlıurfaCezaevine konuldu. Annelerinin kendi yüzlerinden cezaevine düştüğünü ifade eden çocukları, `annemiz suçsuzdur`, `Cumhurbaşkanımız annemizi afetsin`, `Annemiz yoksa okul yok` yazılı dövizlerle tepkilerini dile getirdi. Annelerinin fotoğrafını laptop bilgisayardan sürekli açarak gözyaşı döken çocukları Bedriye, Hacı, Mehmet Şefik, Gülbahar, Emine Gamze ile Abdulbaki Akkuş, biran önce cezaevinde bulunan annelerinin serbest bırakılmasını istiyor.

HEM ANNELİK, HEM DE BABALIK YAPIYOR

Eşinin cezaevine girmesi üzerine evin bütün yükünün üzerine kaldığını ifade eden 41 yaşındaki ŞükrüAkkuş, şunları söyledi:

"Eşim geçen yıl kalp rahatsızlığı dolayısıyla ameliyat geçirdi. 5 yıldır çocuk kavgası yüzünden devam eden dava sonunda, mahkeme hasta olan eşim hakkında 4 yıl 2 ay hapis cezası verildi. Eşim hayatında bir karıncayı incitmez namazında, niyazında olan birisiydi. Kavga günü eşim hamileyken, onu yerlerde sürükleyip dövmüştüler. Can havliyle eline geçirdiği çöp tenekesiyle kendini korumaya çalıştığı sırada güya yetişkin 3 erkeği yaraladığını söyleyip eşimden davacı olmuşlardı. O yıllarda ben Irak`ta inşaat işinde çalışıyordum. Maddi durumumuz iyi olmadığı için şimdi o işe de gidemedim. Evde çocukların yemeğini, bulaşığı, giysilerini yıkama işlerini benle birlikte büyük kızım yapıyor. Devlet büyüklerimizden tek isteğimiz böyle bir basit yaralamadan dolayı bu kadar cezanın verilmesini yanlış olarak görüyorum."



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR