GELEN PARAYI HARCAYAMADIK

GELEN PARAYI HARCAYAMADIK

 Koordinasyon kuruluna katılan bürokratların bir çoğu kendi konularıyla ilgili soruları cevaplayamadı.

İl Koordinasyon Kurulu dördüncü dönem Genel Değerlendirme Toplantısı Vali Celalettin Güvenç’in Başkanlığında Şanlıurfa Valiliği Konferans salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Vali Celalettin Güvenç, Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, İlçe Kaymakamları ve belediye başkanları ile ilgili kurum amirleri katıldı. 

Toplantıya katılan Belediye Başkanları Koordinasyon Kuruluna gelen Kurum Müdürlerine sorunlarını ileterek çözüm bulunmasını istedi. Sorunlarını defalarca resmi yazı yazılarak çözemeyen İlçe ve Belde başkanları ile Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Yılmaz sorunlarını bu toplantıda dile getirdi. 

KARAYOLU YERİNE DEMİRYOLU YAPILSIN 

En fazla sorun Karayolları 9. Bölge Müdür Yardımcısı Turgut Aydın’a iletilirken, Vali Celalettin Güvenç “Otoyollardan çok bölgeye Demiryolu yapılsın. Artık Karayolu ile ilgili sıkıntı yok. Şanlıurfa Habur ve Şanlıurfa Gaziantep arası Hızlı Tren projesi için çalışmalar başlatılmalı.” Şeklinde konuştu. 
Karayolları Bölge Müdür yardımcısı Turgut Aydın ise Karayollarının Devlet Politikası olduğunu vurgulayınca Vali Güvenç “Devletin Politikası bu kurulların talepleri doğrultusunda belirleniyor. Bizim talebimiz bu. Bunu not alın, bizde gerekli yerleri bildireceğiz.” dedi. 

50 KAMYON TOPRAĞIMIZI VERİN 
Karayolları Otoyol bakım şefliğinin Harran Üniversitesi inşaat sahasından toprak aldığını belirten Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Yılmaz “Ben Üniversitede dolaşırken, bu toprakların kamyonlarla götürüldüğünü gördüm. Sordum neden alıyorsunuz diye, Bakım şefi diyor, Rektörden izin aldık. Ben buna şaşırdım. Rektör benim kimseye de izin vermedim. deyince toprak almaktan vazgeçtiler. Şimdi Karayollarından 50 kamyon toprak alacağımız var. Verin bu toprağımızı.” şeklinde konuşunca salonda gülüşmelere neden oldu. 

ÜNİVERSİTEDE 18500 ÖĞRENCİ VAR AMA OTOBÜS YOK

Harran Üniversitesinin bu yıl 18500 öğrencisi olduğunu belirten Prof. Dr. Yılmaz kürsiye gelen Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın’a Osmanbey ve Eyyübiye kampüsüne yeterince otobüs verilmediğini söyledi. Öğrenci sayısına göre çok az otobüsle hizmet verildiğini aktaran Yılmaz “Belediyenin Osmanbey’e 52 otobüsü var. Körüklü Otobüs gelecekti. Halen gelmedi. Belediye otobüslerinde kız erkek öğrenciler sıkışık ve ayakta yolculuk yapıyor. 1 saatlik çileye katlanan öğrenciler sürekli şikayet ediyor.” dedi. 

VİRANŞEHİR CEYLANPINAR YOLU BAŞKA BAHARA 

Şanlıurfa’da 3 yıl önce dönemin Valisi Nuri Okutan’ın “3 ay içinde biter.” diyerek söz verdiği 54 kilometrelik Viranşehir Ceylanpınar arası yolun 2012’de bitirilemeyeceğini aktaran Karayolları Bölge Müdür Yardımcısı Aydın “Viranşehir Ceylanpınar arasında 3 kilometrelik duble yol bitti. 3 ile 26. Arasında ise tek şeritten 12 metre genişliğinde hizmete açıldı. Geri kalan yol ise bu yıl bitmez gelecek yılın programına aldık. Ceylanpınar-Kızıltepe arasındaki yol tamamen bitti. Akçakale-Suruç arasında yol çalışmaları devam ediyor. Önümüzdeki yıllarda bitirmiş olacağız.” 

TURİZM YOLLARI GELECEK SENE 

Eyüpnebi beldesine yapılan yolun 7 kilometresinde kamulaştırma çalışması sürdüğünü dile getiren Aydın bu konuda bir daire amirinin “Kamulaştırma oldu.” sözü üzerine “Bilmiyordum, olmuşsa bizde bitiririz.” diyerek cevap verdi. Soğmatar, Şuayip Şehri ve Bazda mağaralarına giden yolun yapım ihalesinin yapıldığını 2013’te başlanacağını aktaran Bölge Müdür Yardımcısı Aydın, “Siverek Kahta arasındaki Asma köprünün %15’lik kısmı bitti. Gelecek yıl devam edilecek. Şanlıurfa Hilvan Bozova yolu bitti. Akçakale Ceylanpınar arasındaki 104 kilometrelik ihalesi yapıldı. İnşaat çalışmalarına gelecek yıl başlanacak. 
Bazı daire amirleri projelerle ilgili yeterli bilgisinin olmadığı sorulan sorulara cevap veremediği görüldü. Vali ve Belediye Başkanlarının sorularına “Elimde böyle bir veri yok. Bir sonraki kurulda cevaplayabilirim.” derken, bazıları “Bize resmi yazıyla başvurun biz cevap verelim.” diyerek kaçamak cevaplar verdi. Belediye başkanları “Resmi yazı yazıldı.” demesi üzerine ne diyeceğini şaşırdı. 
AKABE AÇIKSU ARASI ÇOK BEKLEYECEK 
Şanlıurfa’da Karaköprü Evren Sanayi arasındaki çevre yolunun yapımına başlayan Şanlıurfa Belediyesinin ilk etapta 900 metrelik yolun alt geçit ile yeraltından geçirerek Açıksu caddesine çıkacağını belirten Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın “Bu yolun yapımına başladık. Askeri bölgeden geçecek olan 900 metrelik yolu önümüzdeki yıllarda bitirmeyi planlıyoruz.” dedi. Vali Güvenç ise bu yolun kalanını Belediye’nin yaptığı kadarını yapmasını istediğini söyleyerek, “Sonrasında bakacağız. Karayolları bu yıl Şanlıurfa’ya çok fazla yatırım yaptı. Belki onlardan istemeyiz ama Özel İdare Şanlıurfa Belediyesiyle ortaklaşa bir çalışma yapacağız.” dedi.

SURUÇ SULAMASI 2013`TE

DSİ Bölge Müdür Yardımcısı Nazım Kahraman ise bu yıl 8 projenin yapıldığını 2012 yılında bütçeden 476 milyon lira ayrıldığını ve 192 milyon liranın harcandığını vurguladı. Suruç tunelinin 12 kilometresini bitirildiğine vurgulayan Kahraman "Zaman zaman arazi durumundan dolayı sorunlar çıkabiliyor. Suruç ile ilgili Bölge Müdürümüz ilgili müteahhitle görüştü. Ne karar çıktı bilmiyorum." diye konuştu.

Vali Güvenç, Şanlıurfa’da 2012 yılında gerçekleştirilen yatırım programına göre 607 projenin 8 milyar 684 milyon 393 bin TL olduğunu ve dönem sonu itibariyle nakdi gerçekleşmenin yüzde 47,1 olduğunu söyledi.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR