TOKİ YETKİLİLERİ URFA`YA GELİYOR

TOKİ YETKİLİLERİ URFA`YA GELİYOR

Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, TOKİ yetkilerinin kenteki eski sanayi bölgesi olarak bilinen alanda gelip inceleme yapacağını ve vatandaşların görüşünü soracağını belirtti.
Fakıbaba, Bambayasuyu Mahalle gezisi sırasında vatandaşların “TOKİ ne zaman burada Kentsel Dönüşüme başlayacak” sorusuyla karşılaştı.
Bamyasuyu Mahalle Muhtarı, Belediye Başkan Yardımcıları ve birim müdürleriyle birlikte mahalle gezisini sürdüren Fakıbaba, vatandaşlardan gelen TOKİ’nin Kentsel dönüşüm çalışmasıyla ilgili sorusu üzerine şunları söyledi;”Önümüzdeki birkaç gün içerisinde gelecekler. Biz burada yapılacak kentsel dönüşüm için 700 bin liraya proje hazırladık. TOKİ ile gerekli görüşmeleri ve protokolü imzaladık. Şimdi TOKİ’nin sahaya inmesini bekliyoruz. Bu gün yarın geliyorlar. Sizlerle görüşecekler. Ha bu artık bizim ne yaptığımızı ancak Allah bilir.
Gelin proje bir bakın. Ama mal sizin malınız. İstemiyorsanız da istemeyin yani. Ama gelin projeye bir bakın.”
SEMT PAZARLARINDAN ESNAF MEMNUN
Daha sonra belediyenin Cevheri Parkı yanında yaptırdığı Semt Pazarı esnafı ile selamlaşan ve onlarla sohbet eden Fakıbaba, “Burası nasıl. Daha iyi değil mi?” sorusuna Pazar esnafı semt pazarından memnun olduklarını söylediler.
Semt Pazarı yapılırken bazı esnafın eski yerlerinden kaldırılıp yeni semt pazarına getirilmesine bazılarının kızdığını ancak şimdi müteşekkir olduğunu belirten semt pazarı esnaflarına Fakıbaba ”Ben belediyenin malını kime vermişim?. Burayı yaptık sizlere verdik. Burada sizin aranızda benim akrabam var mı?  Aşiretim var mı?  Ama ne şimdi daha modern bir semt pazarında ekmeğinizi kazanıyorsunuz. Bu güzel bir olay.Urfada yaşayan herkes bunu hak ediyor.”dedi
Fakıbaba mahalle gezisi sırasında bir ilköğretim okuldaki öğrencilerin sevgi gösterisiyle de karşılaştı. Kendisine sevgi gösterisinde bulunan ilköğretim okulu öğrencilerine Fakıbaba, el sallayarak karşılık verdi.


İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR