"İSRAİL`İ DURDURUN"

"İSRAİL`İ DURDURUN"

Netanyahu, operasyonların "açık bir mesaj" olduğunu söyledi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ``İsrail`in Gazze`deki saldırıları, gerekirse İsrail Ordusu`nun, önümüzdeki günlerde askeri operasyonlarını genişletmeye hazır olduğu yönünde açık bir mesaj niteliği taşıyor`` dedi.

"BU DAHA BAŞLANGIÇ"

İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak ise İsrail`in Gazze`de düzenlediği operasyonların ``başlangıç olduğunu`` vurgulayarak, ``İsrail`in bugün düzenlediği saldırılar, Hamas`ın altyapısını vurdu`` dedi.

HAMAS`TAN TÜRKİYE`YE ÇAĞRI

Hamas, İsrail`in Gazze`de düzenlediği saldırıların ardından, Türkiye`ye ``Saldırıları durdurmaya yönelik`` çağrıda bulundu.

 

"İSRAİL`İ DURDURUN"

Hamas`ın Resmi Sözcüsü Sami Ebu Zehri, Türkiye`yi, Gazze`de İsrail ordusu tarafından gerçekleştirilen saldırıları durdurmaya yönelik çalışmaya davet etti.

``Türkiye`nin, İsrail saldırılarının önüne geçmesi için diplomatik ve popüler bütün çabasını göstermesini istiyoruz`` diyen Ebu Zehri, Türkiye`nin de bukonuda mesuliyetini üstlenmesi gerektiğini söyledi.

Ebu Zehri, İsrail`in, Hamas`ın askeri kanat komutanı Ahmed el-Caberi`ye yöneliksuikastını, ``Büyük bir savaş suçu`` olarak değerlendirerek, İsrail`in bu suçun bedelini ödemesi gerektiğini dile getirdi.

Ebu Zehri, Filistin halkının Gazze`de düzenlenen İsrail saldırıları karşısında daha da güçlü direniş sergileyeceğini vurguladı. (ensonhaber)



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR