Şanlıurfa`da "Kadın İstihdamının Desteklenmesi Konferansı yapıldı

Şanlıurfa`da "Kadın İstihdamının Desteklenmesi  Konferansı yapıldı

Şanlıurfa`da "Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu" kapsamında, "Kadın İstihdamı Konusunda İşverenlerle ve Erkeklerle Buluşma Konferansı", Hilton Oteli`nde düzenlendi.

"Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu" konferansına; ŞanlıurfaVali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, İl Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, İş-Kur Müdürü Necdet Karasevda, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala ve STK kadın temsilcileri katıldı.

`Avrupa Birliği Katılım Öncesi MaliYardım Aracı (IPA) İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı` kapsamında Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen,Türkiye İş Kurumu`nun yararlanıcı olduğu "Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu" etkinlikleri ile, kadının çalışma hayatına katılımını etkileyen tüm kesimlere; kadınlara, erkeklere, işverenlere ve sosyal paydaşlara ulaşılması hedeflenmekte.

Açılış konuşmasını yapan Çalışma ve İş Kurumu Şanlıurfa İl Müdürü Necdet Karasevda, hedefin dünyada hızla gelişen ve değişen ekonomideki kadınların çalışma hayatındaki yerinin, Türkiye`de kadınlara yönelik istihdam projeleri ile iş gücüne katılım oranlarının artırılması olduğunu söyledi.

Vali Yardımcısı Duman da, "Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu, Avrupa Birliği Katılım ÖncesiMali Yardım Aracı (IPA) İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı kapsamında Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen konferanstır. İşsizlik oranının çok olduğuŞanlıurfa`da bu konferansı bakanlık organize etti. Türkiye`de Şanlıurfa`da işsizlik oranı daha fazla ve maalesef iş gücü olarak da yeterli kadınlarımızın işe girme oranları düşüktür" ifadelerini kullandı.

"ÇALIŞMA HAYATINDA TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİNİN GELİŞTİRİLMESİ" KONFERANSI

Başta İl İstihdam ve Meslek Eğitim Kurulu üyeleri olmak üzere, kadın istihdamının geliştirilmesi konusunda katkıda bulunabilecek tüm kamu kurum ve kuruluşları ile STK`ların bir araya geleceği "Çalışma Hayatında Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Geliştirilmesi" konulu konferansın ilk kısmı, bugün Şanlıurfa Hilton Otel`de düzenlendi. Konferansta Türkiye`de ve bölgede kadın istihdamının mevcut durumu, toplumsal cinsiyet eşitliği ve ekonomi, kadın istihdamı ve çalışma yaşamındaki temel sorun alanları, toplumsal cinsiyete dayalı bütçeleme konuları ve dünyadan iyi örnekler ele alındı.

Konferansa; `Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu` kapsamında pilot illerde iş gücü piyasası araştırmasını yürümüş olan Hayati Körpe, toplumsal cinsiyet konularında Türkiye ve ABD`de çalışmaları bulunan Yrd. Doç. Dr. Adem Y. Elveren ve Yrd. Doç. Dr. Özge İzdeş konuşmacı olarak katıldı.

"KADININ TOPLUMSAL YAŞAMA KATILIMI" EĞİTİMİ

Şanlıurfa`nın ve Türkiye`nin önde gelen sanayi kuruluşu olan bir boru fabrikasının çalışanları, "Kadının Toplumsal Yaşama Katılımı" konulu eğitime katıldı. Ağırlıklı olarak bayan işçilerin katıldığı toplantıda, kadın erkek eşitliği konusunda uzman Doç. Dr. Abdülrezak Altun, kadınların ve erkeklerin geleneksel olarak biçimlenmiş toplumsal rollerinin kökenlerine ilişkin bilgi verdi. Altun, kadın ve erkek eşitliğinin toplumsal gelişme açısından taşıdığı öneme değinerek, kadınlara göre daha iyi konumda olduğu düşünülen erkeklerin de toplumsal cinsiyet rollerine bağlı olarak önemli sorunlarla karşı karşıya olduğuna dikkat çekti.

Program kapsamında bu akşam, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası`nın meclis toplantısında; kadın istihdamı konusu gündeme alınacak. Toplantıda; `İstihdam Politikalarının Şirket Performansına ve Karlılığa Etkileri`, `Kadın İstihdamını Destekleyen Teşvikler ve Bölgesel İş Gücü Piyasası Araştırma Raporu`, ilin önde gelen işverenleriyle paylaşılacak



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR