Ceylanpınar`da Tedirgin Bekleyiş Sürüyor

Ceylanpınar`da Tedirgin Bekleyiş Sürüyor

Suriye`nin Türkiye sınırındaki Rasulayn şehrindeki muhalifler arasındaki iç çatışma sessizliğini korurken, Şanlıurfa`nın Ceylanpınarilçesinde ise halkın tedirginliği sürüyor.

Son iki gündür silah seslerinin sustuğu Suriye`nin, Türkiye sınırındaki Rasulayn şehrinde Özgür Suriyeaskerleri, gövde gösterisini sürdürdü. Bir muhalif asker ise daha önce indirilmiş olan Özgür Suriye bayrağını yeniden Rasulayn`ın Türkiye sınır bölgesindeki bir binanın tepesine dikti.

Sabah saatlerinde sınıra 100 metre mesafede bulunan alanda ellerinde roketatar, uçaksavar gibi ağır silahlarla birlikte toplanan Özgür Suriye askerlerinin tekbir sesleriCeylanpınar ilçe halkını da tedirgin etti. Saatlerce toplu halde bulunan Özgür Suriye askerleri zaman zaman tel örgülere de yaklaşarak Türkiye tarafında kendilerini izleyen Suriyeli vatandaşlara `vatanınıza dönün mücadeleye katkı sağlayın` diye seslendi. Bunun üzerine Türk askerleri muhalifleri ikaz ederek sınırdan uzaklaştırırken, emniyet güçleri de sınırda bulunan sivil vatandaşların uzaklaşması konusunda uyarılarda bulundu.

Emniyet güçlerinin sık sık anons yaparak sivil vatandaşları uzaklaştırdığı sınırdan Suriye`den Türkiye`ye kaçış da devam etti.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR