Vali Güvenç: Hiç Kimsenin Başkasının Hayat Hakkına Müdahale Hakkı Yok

Vali Güvenç: Hiç Kimsenin Başkasının Hayat Hakkına Müdahale Hakkı Yok

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, toplum olarak hiç kimsenin başkasının hayatına müdahalesine izin verilmemesi gerektiğini belirterek, " Çünkü hiç kimsenin başkasının hayatına el atma özgürlüğü ve el atma hakkı yok." dedi.

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolaysıyla İl İnsan Hakları Kurulu heyetini Şanlıurfa Valiliği Şeref Salonunda kabul eden Vali Celalettin Güvenç, insan eksenli bireyin mutluluğunu, her bakımdan gelişimini hedef alan bir yönetim anlayışını benimsediklerini belirterek, " İnsan söz konusu olunca tabii ki en başta gelenin yaşam hakkıdır, hayat hakkıdır. Bölgedeki töre cinayetleri ve kan davalarının kaldırılması için hepimiz kurul, belediye, sivil toplum kuruluşları, aydınlar mücadele etmemiz lazım. Her geçen gün bölgemizde kabul edilemeyecek şekilde kötü haberler çıkıyor. Bu bazenŞanlıurfa`dan oluyor bazen Van`dan oluyor. Ama bunları bir şekilde ortadan kaldıracağız. Hiç kimsenin başkasının hayatına müdahalesine toplum olarak izin vermememiz gerekiyor. Çünkü hiç kimsenin başkasının hayatına el atma özgürlüğü ve el atma hakkı yoktur. Hep beraber bu bilince ulaşmamız lazım. Okullarımızda bunların çok iyi anlatılması lazım, ailelerimize bunların çok iyi anlatılması lazım, bu sorunların üstesinden gelmek için" dedi.

Bireyin yaşam hakkının yanı sıra insani haklarının da Anayasa`da güvence altına alındığını ifade eden ValiCelalettin Güvenç, " Her insanın bu haklardan eşit bir şekilde objektif bir şekilde yararlanması için her türlü tedbiri almaktayız. Çağımıza birey hakları çağı da diyebiliriz. Bireyin öne geçtiği insanın, öne geçtiği yönetim anlayışları şu anda dünyada dalga dalga yayılmaktadır. Bunu başaranlar vatandaşı bireyi mutlu eden devletler yükselen devletlerdir. 74 milyon insanımızın tamamının her türlü insan hakkından yararlanmasını, doya doya faydalanmasını hedef olarak önümüze koyduk" diyerek konuşmasını sürdürdü.

Vali Güvenç`in yanı sıra programa Vali Yardımcısı Soner Zeybek, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala ve il insan hakları kurulu üyeleri katıldı. 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü ve Haftası münasebetiyle Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere Vali Güvenç`e hediyelerini verdi.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR