Suriye`de 118 kişi hayatını kaybetti

Suriye`de 118 kişi hayatını kaybetti

Suriye`de Beşşar Esed`e bağlı ordu birliklerinin çeşitli kentlerde yönetim karşıtlarına hava destekli ağır silahlar düzenlediği operasyonlarda ölü sayısının 118`e yükseldiği bildirildi.
Merkezi Londra`da bulunan Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), Esed güçlerinin Halep`in Şeyh Maksud, Ramusa, Selahaddin ve Cemiyeti Zehra bölgelerine rastgele top ateşine tutması sonucunda 54 kişinin yaşamını yitirdiğini ve onlarca kişinin de yaralandığını kaydetti.
Başkent Şam`ın Mazamiye, Kadem, Haresta, Salihiye ve Duma bölgelerindeki hava destekli operasyonlarda da 44 kişinin yaşamını yitirdiğini aktaran SNHR, ayrıca   İdlib`de 6, Dera`da 5, Humus`ta 4, Hama`da 3 ve Deyru`z Zor`da 2 kişi olmak üzere ülke genelindeki olaylarda ölü sayısının 118`e çıktığını duyurdu.
Bu arada, Şam`ın çevre mahallerinde, un olmamasından dolayı fırınların çalışmadığını ve halkın kent merkezindeki fırınlara yönelmesinden dolayı buralarda uzun kuyrukların oluştuğunu ifade eden yerel aktivistlerden Yusuf Muhammed, ``Halk şehri merkezindeki açık olan fırınlarda kapaklı ekmek buluyor, çevre mahallelerde un olmadığından dolayı fırınlar çalışmıyor`` diye konuştu.
Şam`da LPG tüpünde de sıkıntılar yaşandığını bildiren Yusuf Muhammed, Halep`te de durumun Şam`dan farklı olmadığını dile getirerek, ``Halep`te halkın tek sıkıntısı ekmek ve mutfak tüpü değil. Kış aylarının başlamasıyla durum çok vahim, halk yakacak mazot bulamıyor, çevreden topladıkları odunlarla ısınmaya çalışıyorlar`` dedi.
Şam ve Halep`in çevre mahallerinde yeterince beslenemediklerinden dolayı çocuklarda çeşitli hastalıkların baş gösterdiğini dile getiren Muhammed, birçok kentteki durumun Şam ve Halep`in çevre mahallerinden farklı olmadığını söyledi.
Özgür Suriye Ordusu`na (ÖSO) bağlı birliklerle Suriye ordusunun Deyru`z Zor`da çatıştığına değinen Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) de ÖSO birliklerinin Şam`ın Haresta beldesinde saldırdığı askeri birlikteki çok sayıda mühimmatı ele geçirdiğini kaydetti.
SRGC, muhalif silahlı birliklerin Halep`te 111. Askeri Birliğe saldırılar düzenleyerek 155 Şebiha milisini esir aldığını da bildirdi.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR