Urfa Hastanelerinde yer yok

Urfa Hastanelerinde yer yok

Şanlıurfa’da 2 devlet hastanesi ile Çocuk ve Kadın doğum hastanelerinde hastalara yetişemeyen doktorlar, başka illere tayin için uğraşırken, gelen hastalar yer olmadığından ise çevre illere sevk ediliyor.
230 yatak kapasiteli Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesinde her gün ortalama 100 Suriye’li tedavi görürken, bu yaralıların bir çoğu Yoğun Bakım Ünitesinde.
500 Yataklı Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde de durum daha vahim. Günlük ortalama 280 Suriyeli yaralının tedavi gördüğü hastaneye gelen Urfalı hastalar çevre illerde de yer olmadığından Elazığ hatta Malatya’ya gönderiliyor. Yoğun bakım ünitesinde de yerin olmadığını aktaran vatandaşlar “Bizim hastamız durumu kritik olsa bile yer olmadığından sevk ediliyor.” şeklinde konuştu.
Şanlıurfa’ya 1700 yataklı yeni hastanenin proje aşamasında olduğunu vurgulayan Sağlık yetkilileri, “Önümüzdeki yıl inşaatına başlanacağını düşünüyoruz. Şanlıurfa Milletvekili ve Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik bu hastane üzerinde titizlikle duruyor. İhaleye çıkıp inşaata başlanması 2 ayı bulur. 1700 yataklı hastane olursa bölgenin büyük yükü hafifleyecek. Aynı şekilde Harran Üniversitesi Tıp Fakültesinin de 2013 yılında hizmet vermeye başlayacağını bekliyoruz.” dedi.
Çocuk ve Kadın Doğum Hastanesinde durumun içler acısı olduğunu vurgulayan vatandaşlar “Kış ayı gelmesiyle Çocuk hastanesinde ise bazı yataklarda 3 çocuk birden tedavi gördüğü” iddia etti.

Bu arada Şanlıurfa`da bulunan 11 Ambulansta Suriye`deki çatışmalar nedeniyle zaman zaman Ceylanpınar ve Akçakale gibi sınır bölgelerinde görev yapıyor. 112 Komuta Merkezi Şanlıurfa`da meydana gelen kazalarda özel ambulanslardan destek alıyor.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR