TIR Minibüse çarptı 4 ölü

TIR Minibüse çarptı 4 ölü

Kazada, minibüste bulunan 4 kişi ölürken, 10 kişi de yaralandı. Olay yerine giden cenaze aracıda kayganlaşan yolda şarampole yuvarlandı. Bu kazada ise sürücü şans eseri yara almadan kurtuldu.

Kaza, saat 18.00 sıralarında Siverek – Diyarbakır karayolunun 40’ncı kilometresinde meydana geldi. Yoğun tipi ve kayganlaşan yolda Hakan Çelik yönetimindeki 21 TF 303 plakalı TIR, kontrolden çıkarak karşı yönden gelen Hüseyin Çağır’ın kullandığı 58 AL 386 plakalı minibüse çarptı. Can pazarının yaşandığı kazada TIR sürücüsü Hakan Çelik yaralanırken, hurdaya dönen minibüste bulunan; Hakan Şimşek, Abdulhekim Sonmaz, Ferit Doğru ile Hasan Ören öldü. Hepsi akraba olan Ramazan, Ümit, Zeynep, Cihat, Ahmet, Behiye, Barış, Hozat ve sürücü Hüseyin Çağır yaralandı. Kazanın ardından olay yerine çok sayıda ambulans sevk edilirken, jandarma ekipleri de çevre güvenliğini aldı. İlk müdahalenin ardından yaralılar, Diyarbakır ve Siverek’te bulunan hastanelerde tedavi altına alındı.

CENAZE ARACI ŞARAMPOLE YUVARLANDI

Kazanın ardından olay yerindeki cesetleri almaya giden Siverek Belediyesi’ne ait Sadık Akgül’ün kullandığı 63 ES 839 plakalı cenaze aracı, kayganlaşan yolda kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı. Şarampole yuvarlanan araçta bulunan bulunan sürücü, kazadan yara almadan kurtuldu. Kazanın ardından yaklaşık 3 saat karayolu trafiğe kapanırken, cesetler olay yerine çağırılan başka bir cenaze aracıyla alınarak otopsi yapılmak üzere Siverek Devlet Hastanesi’ne götürüldü.

Karayolu kazaya karışan TIR ve minibüsün çekici ile kaldırılmasını ardından tekrar trafiğe açılırken, jandarma kazayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR