Suriye`de son dakika gelişmesi!

Suriye`de son dakika gelişmesi!

Suriye yönetiminin, aralarında Türk vatandaşlarının da bulunduğu 2 bin 130 sivil tutukluyu, bu sabah serbest bırakacağı öğrenildi.

Türkiye ve Katar `ın arabuluculuğuyla, Suriye li muhalifler in bir süredir ellerinde tuttukları 48 İran vatandaşına karşılık olarak, Suriye yönetiminin, aralarında Türk vatandaşlarının da bulunduğu 2 bin 130 sivil tutukluyu, bu sabah serbest bırakacağı öğrenildi. Şam`da açıklamada bulunan İHH Başkanı Bülent Yıldırım, esir değişiminin şu saatlerde gerçekleşeceğini söyledi.

Türkiye ve Katar`ın arabulucuğuyla yürütülen çalışmalara katkı sağlamak için Şam`da bulunan İHH Başkanı Bülent Yıldırım, muhalif grupların ellerinde tuttukları 48 İran vatandaşını serbest bırakacağını, Suriye yönetiminin de, 48 İran vatandaşına karşılık olarak, aralarında Türk vatandaşlarının da bulunduğu 73`ü kadın 2 bin 130 sivil tutuklu Suriyeliyi serbest bırakacağını belirtti.

Takas çalışmalarının uzun zaman önce başladığını ve şu saatlere kadar devam ettiğini kaydeden İHH Başkanı Bülent Yıldırım, takası `insani diplomasinin bir zaferi olarak gördüklerini` dile getirdi.

Yıldırım, `Başta Beşşar Kaddumi olmak üzere, farklı milletlere mensup sivillerin kurtarılması için çalışmalarımıza devam ediyoruz` dedi.

İHH İnsani Yardım Vakfı, geçen yıl Suriye`de yürüttüğü İnsani Diplomasi çerçevesinde, başta Suriye`de tutuklu bulunan gazeteciler Adem Özköse ve Hamit Coşkun olmak üzere çok sayıda Türkiye vatandaşının, 28 İranlı sivil vatandaşının ve Suriye cezaevlerinde bulunan 7 Suriyeli tutuklunun serbest bırakılmasını sağlamıştı.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR