Kaçak Sigaraya Büyük Operasyon

Kaçak Sigaraya Büyük Operasyon

Şanlıurfa da geçen yıl yapılan operasyonlarda, 4 milyon 966 bin 38 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Emniyet Müdürlüğü bu alanda Türkiyeçapında en fazla kaçak sigaranın yakalandığı dördüncü kent oldu.

AA muhabirin İl Emniyet Müdürlüğü`nden aldığı bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) tarafından 2012 yılında yapılan yol kontrolleri ve kent genelinde gerçekleştirilen operasyonlarda gümrük kaçağı 4 milyon 966 bin 38 paket sigara, 25 milyon 663 bin 400 adet makaron, bin 234 kilogram tütün, 9 bin 636 adet cep telefonu ve 56 ton 180 kilogram çay ele geçirildi.

Geçen yıl ele geçirilen kaçak sigara miktarıyla Şanlıurfa, Türkiye`de en fazla gümrük kaçağı sigaranın yakalandığı 4`üncü il oldu.

2012 yılında yapılan kaçakçılık operasyonlarında bin 370 kişi hakkında yasal işlem yapıldı ve bunlardan 2`si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

-Sigarayı değişik yöntemlerle taşıyorlar-

KOM ekiplerinin kent genelinde yaptıkları operasyonlar sonrasında yakalanmamak için farklı yöntem arayışına giren kaçakçılar, yine de polisten kurtulamadı.

Ekiplerin yaptığı operasyonlarda, Lpg tankı içerisinde, kargo şirketlerinde, araçlarda yapılmış özel bölmelerde, kömür yüklü kamyon içerisinde gümrük kaçağı sigara bulundu.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR