Şanlıurfalı Yardımseverler Suriye`ye 3 Tır Dolusu Yardım Gönderdi

 Şanlıurfalı Yardımseverler Suriye`ye 3 Tır Dolusu Yardım Gönderdi

iç karışıklığın sürdüğü Suriye`ye 3 TIR dolusu temel gıda ve giysiden oluşan yardım gönderdi.3 ay önce Şanlıurfa`da başlatılan yardım...

ŞANLIURFA`da, 60 sivil toplum örgütünün bir araya gelerek oluşturduğu `Suriye İnsani Yardım Platformu`, iç karışıklığın sürdüğü Suriye`ye 3 TIR dolusu temel gıda ve giysiden oluşan yardım gönderdi. 3 ay önce Şanlıurfa`da başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde Suriye`ye şu ana kadar 26 TIR yardım malzemesi gönderildiği belirtildi.

İç karışıklığın devam ettiği Suriye`deki yardıma muhtaç vatandaşlara yönelik başlatılan yardım kampanyasında toplanan malzemeler, Şanlıurfa`dan Suriye`ye gönderildi. Belediyeye ait itfaiye deposunda toplanan temel gıda ve giysi yardımı, belediye temizlik işleri elemanları tarafından TIR`lara yüklendi. Un, yağ, pirinç, ilaç, battaniye, soba, giysi gibi malzemelerden oluşan yardımların güvenli bir şekilde Suriye`ye ulaştırılıp dağıtımı yapılacağını belirten Suriye İnsanı Yardım Platformu üyelerinden Adil Saraç, "Şanlıurfa`da 3 ay önce başlattığımız bu kampanyada, Suriye`deki mazlum kardeşlerimize şu ana kadar 26 TIR malzeme gönderdik. Bugün komşumuzda yangın var ve bu insanlar özgürlükleri için ölüyorlar. Onlar kendi ülkelerinde imtihan verirken, bizler de komşuluk imtihanını veriyoruz. Gönderdiğimiz bu yardım malzemeleri güvenlik bir şekilde çatışmaların sürdüğü kentlere ulaştırıyoruz. Bize bu konuda yardım eden kuruluşlara, hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Suriye`ye yardımlarımız devam edecektir" diye konuştu.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR