Şanlıurfa`da Doktora Darp İddiasına 1 Gözaltı

Şanlıurfa`da Doktora Darp İddiasına 1 Gözaltı

Şanlıurfa Eğitim Araştırma Hastanesi Acil Servisi`nde görevli Doktor Oğuzhan Demir, iddiaya göre bir hastayı geç tedavi ettiği için hasta yakını tarafından dövüldü. Olayın yaşandığı hastaneye gelen Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Selami Balcı, "Sağlıkta şiddet Türkiye`nin gündeminden hiç düşmedi böyle giderse de düşmeyecek" dedi.

Olay, dün akşam saatlerinde Şanlıurfa Eğitim Araştırma Hastanesi`nde meydana geldi. Yakınını tedavi için acil servise getiren İsmail Ç., yakınıyla ilgilenmediğini iddia ettiği acil serviste görevli doktor Oğuzhan Demir ile tartışmaya başladı. Sözlü tartışma kavgaya dönüşünce Doktor Demir, hasta yakını İsmail Ç. tarafından dövüldü. Yüzüne aldığı darbelerle yaralanan Doktor Demir`in yardımına güvenlik görevlileri ve diğer hastane görevlileri koştu. İsmail Ç. hastane polisi tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Doktorun şikayetçi olması üzerine İsmail Ç., sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

Olayın ardından hastaneye gelen Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Selami Balcı, olayı kınayarak gazetecilere açıklama yaptı. Balcı, "Sağlıkta şiddet Türkiye`nin gündeminden hiç düşmedi böyle giderse de hiç düşmeyecek. Doktor arkadaşımız geç tedavi etti gerekçesiyle, hasta yakını tarafından hak etmediği şekilde dövüldü. Bizler bu olayların son bulmasını istiyoruz. Doktor dövme olayı sadece ülkemizde bu kadar sık yaşanıyor. Bu sorunu çözmek için ne yapmamız gerekiyorsa onu yapalım" dedi.

Yaşanan olayın ardından acil servis önünde çok sayıda polis ekibi önlem aldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR