BDP Viranşehir İlçe Teşkilatı 2. Olağanüstü Kongresi

BDP Viranşehir İlçe Teşkilatı 2. Olağanüstü Kongresi

BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, barış diyaloğunu gerçekleştirilecek dilin kullanılması gerektiğini söyledi.

Şanlıurfa`nın Viranşehir ilçesinde BDP İlçe teşkilatı 2. Olağanüstü kongresini gerçekleştirdi. Viranşehir KCK davasında 8 ay tutuklu kalan BDP Eski ilçe başkanı Halis Aktaş, yeniden yönetime seçildi.

Kongrede konuşan BDP Urfa Milletvekili İbrahim Binici, İmralı`ya kimin gideceğini Kürt halkının temsilcilerinin seçebileceğini belirtti. Viranşehir Belediyesi Med Kültür ve Sanat Merkezi`nde yapılan kongre öncesi polis yoğun güvenlik önlemleri aldı. Kongreye, BDP Urfa Milletvekili İbrahim Binici, BDP PM Üyeleri Adnan Etli, Serhat Bingöl, BDP İl Başkanı Halit Yıldıztekin ve il yönetimi, Viranşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Burun, Suruç Belediye Başkanvekili Hülya Demir, İlçe yöneticileri, sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı.

BİNİCİ: "BARIŞ DİYALOĞUNU GERÇEKLEŞTİRECEK DİL KULLANILMALIDIR"

Kongrede konuşan BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, sürece samimi yaklaşılmadığını iddia etti. Binici, "Bir yandan siyasi soykırım operasyonları sürüyor, bir yandan da olumlu gelişmeler oluyor deniliyor. Bunlar olumlu gelişmeler değildir. İlk önce saldırılar son bulmalı. Sürecin olumlu geçmesi için bu tür dil bırakılmalıdır. Barış ve diyalogu gerçekleştirecek dil kullanılmalıdır. Bu yüzden bizler var gücümüzle canımızı ve kanımızı halkımıza feda edecek şekilde çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Bu halk bin bir türlü zorluklardan geldi. Yılmadı, yılmayacak. Hiç kimseye diz çökmez bu halk" diye konuştu.

KCK`DEN TUTUKLANAN ESKİ YÖNETİM YİNE GÖREVDE

Geçtiğimiz yıl Viranşehir`de yapılan KCK operasyonlarında gözaltına alınarak tutuklanan BDP İlçe Başkanı Halis Aktaş ve Eski İlçe Başkanı Ferzende Ata, 8 ay tutuklu kaldıktan sonra yeniden görev başına geldi. BDP İlçe Başkanlığına Halis Aktaş getirilirken, Eski İlçe Başkanı Ferzende Ata ise yeniden yönetime girdi.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR