BÜYÜK YATIRIM İÇİN 2 BAKAN GELİYOR..

BÜYÜK YATIRIM İÇİN 2 BAKAN GELİYOR..

Eker ve Çelik, Salı akşamı Şanlıurfa`ya geliyor.. Temel atma töreni 20 Şubat Çarşamba günü  yapılacak..

 

Şanlıurfa Organize Besi Bölgesinin temel atma töreni içirn Tarım Bakanı Mehdi Eker ile Çalışma Bakanı Faruk Çelik 19 Şubat Salı günü akşamı Ankara`dan Şanlıurfa`ya gelecekler. Geceyi Şanlıurfa`da geçirecek iki Bakan 20 Şubat Çarşamba günü Organize Besi bölgesinin temel atma törenine birlikte katılacaklar.

Geçtiğimiz ay Şanlıurfa`ya gelerek söz konusu bölgede incelemelerde bulunan Hemşehrimiz Tarım Bakanlığı Müşteşar Yardımcısı Ferhat Şelli bu önemli yatırım hakkında şu açıklamaları yapmıştı..

"Şanlıurfa-Çalışkanlar ve Koçören mevkiinde faaliyete geçecek olan projenin toplam 8 bin 300 dekar alana kurulacak.Bu alanda 5 bin metrekare alanda, her biri 200 başhayvan kapasiteli 532 adet işletme kurulacak.Toplamda 106 bin 400 baş hayvan kapasitesine sahip olacak olan bu projede 42 bin ton yıllık karkas et üretimi yapılacak.Hayvan besleme, hayvan yetiştiriciliğive hayvan sağlığı konularındateknik üretim modeliuygulanacak vea işletme karlılığı artacak.Makine, personel, alt yapı gibi hizmetlerortak kullanılacak, işletme giderleri azalacak.Yatırımcılar AB ve Kırsal kalkınma hibelerindenfaydalanabileceği gibi fazla istihdam sağlanacaktır.Proje için Bakanlığımız Şanlıurfa il özel idaresine ilk planda 1.5 milyon kaynak aktarmıştı. 1.5 milyon tl daha aktarılacak"diye açıklama yapmıştı.

Müşteşar Yardımcısı Ferhat Şelli bu projenin Şanlıurfa`da uygulanması için çok uzun süredir bu konunun alt yapı çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdürüyordu.

Tarım Bakanı Mehdi Eker ise bu konuda Müşteşar Yardımcısı Ferhat Şelli`ye gereken her türlü imkanı sağlamış oldu..



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR