ÜNLÜ RESSAMLAR URFA`YA HAYRAN KALDI

ÜNLÜ RESSAMLAR URFA`YA HAYRAN KALDI

Şanlıurfa Belediyesi`nin ev sahipliğinde düzenlenen "Göbeklitepe Resim Çalıştayı"na katılmak üzere gelen dünyaca ünlü ressamlar Şanlıurfa`ya hayran kaldı.
Bir otelde verilen kahvaltıda basınla bir araya gelen ünlü ressamlar daha sonra Şanlıurfa Belediyesi Turizm Otobüsüyle Göbeklitepe`ye gitti. Ressamlar karşılaştıkları manzaraya hayran kaldıklarını ifade etti. Bir hafta boyunca Urfa`nın tarihi ve turistik mekanlarında resim çalışmaları yapacak olan ressamlar arasında Prof. Süleyman Saim Tekcan, Prof. Basri Erdem, Prof. Seyid Bozdağan ve birçok ünlü ressam yer alıyor. Göbeklitepe, Harran, Atatürk Barajı, Halfeti, Tarihi Konaklar ve Konukevlerinde Şanlıurfalı ressamlarla bir arada çalışma yapacak olan dünyaca ünlü ressamlar, tüm izlenimlerini 31 Mayıs Pazartesi Günü Şair Nabi Kültür Merkezi`nde düzenlenecek olan söyleşide kamuoyuyla paylaşacaklar. Şanlıurfa`nın tarihi ve turistik önemine değinen Ressam Prof. Bendi Karayağmurlar, Göbeklitepe`den çok etkilendiklerini belirterek, burada gördükleri sanatsal manzaraların özellikle ressamlar açısından büyük önem taşıdığını aktardı.
Dünyanın en eski şehirlerinden olan Şanlıurfa`nın birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını hatırlatan Ressam Prof. Süleyman Saim Tekcan ise, bölgenin dünya açısından önemli bir merkez olduğunu ifade etti. Tüm tarihi ve doğal zenginlikleri içersinde barındıran Şanlıurfa`nın yeterince tanıtılamadığına dikkat çeken Prof. Tekcan; Göbeklitepe, Harran ve çevresinde antik müzelerin kurulması gerektiğini vurguladı. Dünyaca ünlü ressamları Şanlıurfa`da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Belediye Başkan Vekili Ahmet Al, Şanlıurfa Belediyesi olarak turizme katkı sağlayan tüm organizasyonlara tam destek verdiklerini söyledi. 1 hafta boyunca misafir ressamlarla Urfalı ressamların bir arada çalışma yapacak olmalarından duydukları memnuniyeti dile getiren Şanlıurfalı Ressam Hasan Rastgeldi ise, bu imkanın sağlanmasında öncü olan Şanlıurfa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü`ne teşekkür ettiklerini kaydetti.(İHA)



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR