GÜNEYDOĞU`DA 15 ŞUBAT GERGİNLİĞİ (VİDEO)

GÜNEYDOĞU`DA 15 ŞUBAT GERGİNLİĞİ (VİDEO)

ABDULLAH Öcalan`ın Kenya`da yakalanarak Türkiye`ye getirilmesi yıldönümü nedeniyle Güneydoğu Anadolu Bölgesi`nin çeşitli kentlerinde kepenkler bugün açılmazken, Şırnak`ın Cizre ile Mardin`in Nusaybin ilçelerinde terer örgütü yandaşları gece yasadışı gösteriler yaptı

Abdullah Öcalan`ın 15 Şubat 1999 tarihinde Kenya`da yakalandıktan sonra Türkiye`ye getirilmesinin yıldönümünde, Güneydoğu Anadolu Bölgesi`nnin çeşitli kentlerinde yasadışı gösterilerle protesto edildi, kepenkler açılmadı.

 

Diyarbakır kent merkezinde kepenklerin yüzde 70`inin  kapalıolduğu görüldü. . Merkez Bağlar İlçesi`nde ise fırınların dışındaki tüm işyerlerinin kapalı olduğu görüldü. Diyarbakır`ın merkez dışında Silvan İlçesi`nde de kepekler kapalıydı..

 

Batman merkez, Şırnak merkez, Cizre, İdil, Silopi ve Beytüşşebap ilçeleri, Mardin`in Kızıltepe, Nusaybin ve Derik İlçelerinde  ve şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde de esnafların büyük bölümü kepenklerini açmadı.

 

Kepenklerin bugün açılmadığı Şırnak`ın Cizre İlçesi`nde dün akşam saatlerinde yaklaşık 200 kişilik bir grup, İdil ve İpekyolu`nda barikat kurup, lastiklerle ateş yakarak her iki yolu da trafiğe kapatmak istedi. Grubu dağıtmak isteyen polis ile göstericiler arasında çıkan çatışma, ilçe merkezini karıştırdı. Güvenlik güçlerinin tazyikli su ve gaz bombalarına göstericiler de, taş, molotof kokteylli, havai fişek ve ses bombalarıyla karşılık verdi.

 

Yüzlerini poşularla kapatan göstericiler, molotof kokteyleri, havai fişek, taş ve ses bombalarıyla polis ve polis araçlarına saldırdı. Bir ses bombasının, zırhlı polis aracının geçişi sırasında büyük bir gürültüyle patlaması, çevre sakinlerine korkulu anlar yaşattı. Polisin müdahalesiyle birlikte Cudi ve Nur Mahallesi ara sokaklarına kaçan göstericiler ile güvenlik güçleri arasındaki arbede, gece geç saatlerine kadar sürdü.

 

Mardin`in Nusaybin ilçesi`nde ise Mor Yakup Mahallesi Lozan Caddesi`nde bulunan bir banka şubesine dün gece kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından molotof kokteylli saldırı düzenlendi. Bankanın ATM cihazına molotof kokteylini atan kişiler, daha sonra karanlıktan faydalanarak kayıplara karıştı. Saldırıda bankanın ATM makinesi kullanılmaz hale gelirken, polis kaçan kişilerin yakalanması amacıyla çalışma başlattı

Abdullah Öcalan`ın yakalanışının yıldönümü nedeniyle Şanlıurfa`nın Suruç ilçesinde kepenkler açılmadı.

Öcalanın 15 şubat 1999 da Kenya`da yakalanıp Türkiye`ye getirilişinin yıldönümünü nedeniyle ile Suruç`ta fırın ve eczane gibi zaruri ihtiyaçları karşılayan işyerleri dışında hiçbir iş yeri açılmadı.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR