Bakan Çelik: BDP`nin İmralı Sonrası Açıklamaları Hassas Değil

Bakan Çelik: BDP`nin İmralı Sonrası Açıklamaları Hassas Değil

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, İmralı`ya giden BDP milletvekillerinden Pervin Buldantarafından yapılan açıklamayı doğru bulmadığını belirterek, "Siyasi parti olarak İmralı`ya giden milletvekilleri verdikleri beyanlarda çok daha hassas, bu barış sürecini zedelemeyecek, sürece büyük desteği baltalamayacak bir duruş sergilemek öncelikli olarak onların görevi. Ama ben dünkü açıklamaları aynı hassasiyet içerisinde görmedim" dedi.

TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ. tarafından düzenlenen Mobilya, Dekorasyon ve Aksesuarları (MODEKS) Fuarı`nı ziyaret eden Bakan Faruk Çelik, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Çelik, geldiği Şanlıurfa`da yoğun olarak halkla birlikte olduğunu ve büyük katılımlı toplantılar yaptıklarını belirterek şöyle dedi:

"Vatandaşlarımız barış sürecine Doğu, Güneydoğu, Batı da büyük destek veriyor. Araştırmalarda bunu görmek mümkün. Çok yüksek şekilde geçmişte yaşanılanları bağrına basarak `Artık kan akmasın` anlayışı yurdun dört tarafında yaygın. Milletimizin barış, huzur, kardeşlik, milli birlik beraberlik umudu yeşermişken, bu umudunu zedeleyecek davranışlardan herkesin kaçınması gerekir. Özellikle de İmralı`ya gidip gelenlerin çok daha hassas olması lazım. Siyasi parti olarak İmralı`ya giden milletvekillerinin verdikleri beyanlarda çok daha hassas olmalı. Hükümetimiz çok hassas şekilde bu süreci götürüyor. Ama ben dünkü açıklamaları aynı hassasiyet içerisinde görmediğimi ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

Çelik, İmralı`ya ziyaretlerin devam edip- etmeyeceği sorusu üzerine önemli bu sürecin üzerinde herkesin konuşması ve yorumlar yapılmasının doğru olmadığını belirterek, "Milletimizin beklediği bir netice var. O neticeye zarar vermeyecek bir duruşu bakanı, yetkilisi, etkiliyse hepimizin özellikle bu süreçte rol almış olan gidip gelen milletvekillerinin çok daha cümlelerine ifadelerine dikkat etmeleri gerekiyor" cevabını verdi.

"HERKES İÇERİKLE İLGİLİ KONUŞMAMALI"

Bakan Çelik, BDP milletvekilleri dışında adaya başka kurumların gidip- gitmeyeceğinin sorulması üzerine, şöyle devam etti:

"Süreç herkes tarafından yönetilmiyor, bu süreç çok dikkatli şekilde yönetiliyor dolayısıyla süreçle ilgili özellikle Sayın Başbakanımız ve ilgili arkadaşların detaylarla ilgili açıklama yapması doğrudur. O hassasiyeti biz göstermezsek başkasından beklememiz doğru mu? Hassasiyetin gereği, içerikle ilgili bizim bir şey söylememiz doğru değildir, ama herkes sorumluğunun bilincinde olmalıdır."



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR