Müslüm Gürses`i kaybettik!

Müslüm Gürses`i kaybettik!

Sanatçının doktoru Deniz Şener şu açıklamayı yaptı: "Müslüm Baba`yı kaybettik. Bu sabah tansiyonu düştü, kalp durması gelişti. Yapılan müdahalelere rağmen maalesef sabah saatlerinde kaybettik. Muhterem Hanım`a başsağlığımızı iletmek için kendilerini bekledik. İlettikten sonra bu açıklamayı size yapıyoruz. Bu uzun süreci birlikte yaşadık. Allah sevenlerine sabır versin. Sabah saat 08.30 gibi problemler başladı, yaklaşık 1 saat önce de (10.30) kaybettik".

Acı haber önce Muhterem Nur`a verildi, ardından basına açıklandı. Müslüm Gürses`in hayat arkadaşı Muhterem Nur`un ayakta durmakta güçlük çektiği öğrenilirken, menajeri Nevzat Takmaz gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı.

4 AYDIR YOĞUN BAKIMDAYDI

Usta sanatçı Müslüm Gürses, 15 Kasım 2012 Perşembe günü geçirdiği by-pass ameliyatından sonra karaciğer ve böbrek yetmezliği nedeniyle yoğun bakıma kaldırılmıştı. Sanatçının doktoru Deniz Şener, 2 gün önce ölüm iddiaları üzerine Durumu iyi değil. Kaybedebiliriz. Ancak beyin ölümü gerçekleşmedi. Solunum desteğini sürdürüyoruz demişti. Gürses, 2 ayrı makineye bağlı olarak yaşamını sürdürüyordu. Musa Eroğlu, acı haberin ardından NTV canlı yayınına bağlandı, Babayı kaybettik. Herkesin başı sağolsun. Çok acı bir gün, ben fazla konuşamayacağım" dedi.
 
BAŞBAKAN: GENÇLER BABA SIFATINI LAYIK GÖRMÜŞTÜ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Müslüm Gürses`in vefatının ardından şu açıklamayı yaptı."Aylardır yoğun bakımda mücadele içinde olan değer sanatçımız, şarkılarıyla hem bizim nesli hem yeni nesli derinden etkilemiş Müslüm Gürses kardeşimizi bugün edebiyete uğurladık. Ailesine, sevenlerine, tüm Türkiye`ye başsağlığı diliyorum. Müslüm Gürses bir usta olarak, gençliğin Müslüm Baba diye iltifat ettiği bir usta olarak aramızdan ayrıldı. Kendisini tekrar rahmetle yad ediyorum. Değerli kardeşlerim, hepimiz faniyiz. Geldik, gidiyoruz. Kim, nerede, ne zaman, nasıl, hangi şartlarda ebediyete intikal edecek onu bilemeyiz. Onun için de her an ölecekmiş gibi ebedi aleme hazırlık içersinde olacağız. Tabi hiç ölmeyecekmiş gibi de bu dünyada gayretimizi, çalışmamızı sürdürmemiz lazım."

CENAZE TÖRENİ YARIN

Sanatçı için yarın saat 10.00`da Cemal Reşit Rey Konser Salonu`nda bir anma programı düzenlenecek. Gürses`in cenazesi Teşvikiye Camii`nde kılınacak namazın ardından Zincirlikuyu Mezarlığı`nda toprağa verilecek.
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, "Kendisine yakışan bir uğurlamayı yarın bütün yurttaşlarımızın katılımıyla birlikte yapacağız" dedi.

ÖMRÜNDE HİÇ MUTLU OLMADI

Hastaneye gelen Hakkı Bulut, "Bundan 3.5 ay önce Londra`da birlikte konser verdik. Durumu çok iyiydi. Türkiye`ye gelir gelmez de hastaneye kaldırıldı. Hayatı boyunca, ömründe hiç mutlu olmadı. Türkiye`nin sanat dünyasının başı sağ olsun" dedi.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR