Siverek`te Polisten Ailelere Seminer

Siverek`te Polisten Ailelere Seminer

    Şanlıurfa`nın Siverek İlçesi`nde, Emniyet Müdürlüğü tarafından çocukların sokakta çalıştırılmasının önlenmesi amacıyla ailelere yönelik uyarı seminerleri düzenleniyor.

   Siverek Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen `Geleceğimizi Karartmayalım` projesi kapsamında, Toplum Destekli Polislik ve Çocuk Şube Amirliği tarafından sokakta çocuk çalıştırılmasının önlenmesi amacıyla ilçe genelinde eğitim seminerleri düzenlenmesi kararlaştırıldı. Alınan bu kararın ardından polisler, ilçede bulunan okulların toplantı salonlarında ailelere çocukların sokakta çalıştırılmasının yasal olarak yasak olduğu hatırlattı ve sokakta çalışan çocukların karşılaşabilecekleri tehlikeleri anlattı.

   Proje kapsamında Dumlupınar İlkokulu`nda düzenlenen ve çok sayıda öğrenci velisinin katıldığı seminerde konuşan Siverek İlçe Emniyet Müdürü Recep Yeşil, sokakta çalışan çocukların geleceklerinin risk altında olduğu uyarısında bulunarak şunları söyledi:

   "Çocuklarımız geleceğimizdir. Bazı velilerimiz bilerek ve bilmeyerek çocuklarını sokakta çalıştırarak geleceğini olumsuz etkiliyor. Bazı anne ve babalar çocukları 5 lira kazandığı için sevinebilirler, oysa bu davranışlarıyla çocuklarını tehlikenin kucağına atıyorlar. Arkadaşlarımız sokakta çalıştırılan çocukların nasıl bir tehlike içinde olduklarını sürekli olarak ailelerimize anlatıyorlar. Ailelerimizin de bu noktada hassas olmalarını istiyoruz. Biz yasal olarak bu konuda ısrarcı olanlar hakkında da gerekli idari ve adli işlemi yapıyoruz. İsteğimiz toplumun bilinç içerisinde bu konuda duyarlı davranmasıdır."

Yetkililer, benzer seminerlerin ilçedeki tüm semtlerde yapılacağını bildirdi.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR