Fakıbaba, Kadınların Gününü Kutladı

Fakıbaba, Kadınların Gününü Kutladı

   Aile kurumunun temel taşı olan kadının eğitim düzeyi ve ekonomik gücü ile bir toplumun gelişmişlik göstergesinde önemli bir rol oynadığını belirten Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, mesajında Şanlıurfa`da kadının gücünü artırmak, toplumdaki rolünü yükseltmek için yoğun bir çaba sarf ettiklerini söyledi.

  Kadının gücünü ve toplumdaki yerini artırmak için belediye olarak bugüne kadar 1300 kadına mikro kredi verdiklerini ayrıca 5 ayrı noktada Kadın Destek Merkezleri açtıklarını hatırlatan Fakıbaba, bu yıl içinde de Ahmet Yesevi ve TOKİ`de 2 kadın destek merkezi daha yapmaya başladıklarını dile getirdi.

  Bu güne kadar binlerce Urfalı kadına eğitim seminerleri verdirdiklerini, çeşitli kurslar almalarını sağladıklarını, onları sinemaya ve pikniğe, geziye götürdüklerini aktaran Fakıbaba, Kadınlar Günü Mesajında şu sözlere yer verdi:

  "Kadınların toplumsal yaşamdaki konumu, o ülkenin gelişmişliğinin ve çağdaşlığının önemli bir göstergesidir. 2023 yılında nüfus bakımından Türkiye`nin ilk 5 ili arasında sahip olacak olan ilimizde doğurganlık oranının yüksek olması genç nüfusun fazlalığı kadının eğitim düzeyi ve ekonomik gücü ile ters orantılıdır. Kadının birey olamayışı ve toplumdaki statüsünün zayıflığı, kadına yönelik şiddeti de artırmaktadır. Bu nedenle kadına verilen önem ne kadar artarsa, eğitim düzeyi ne kadar yükseltilirse ve ekonomik güce kavuşması sağlanırsa işte o zaman bir ilkellik olan şiddetten kurtulmuş oluruz. Bu anlamda belediyemiz çalışmalarında kadınlar özel öneme sahip bulunmaktadır. Stratejik planımızda kadınlara yönelik birçok projeler yer almaktadır. Hayati Harrani, Süleymaniye, Topdağı, Eyüpkent ve Yeşildirek mahallelerindeki kadın destek merkezlerimizde okuma yazmadan el becerilerine kadar kadına yönelik birçok proje uygulanıyor. Şuan da kadınlarımız için Ahmet Yesevi Mahallesinde ve TOKİ de birer merkez yapıyoruz. Mikro Kredi Projesi kapsamında şuana kadar 1300 bayana bin TL`lik kredi verildi. Kısacası kadının gücünü artırmak, toplumdaki rolünü yükseltmek için yoğun bir çaba sarf ediyoruz."



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR