Av. Nihat ÇİFTÇİ? ye Eğitime Destek Ödülü.

Av. Nihat ÇİFTÇİ? ye Eğitime Destek Ödülü.

Av. Nihat ÇİFTÇİ’ ye Eğitime Destek Ödülü.

 

Şanlıurfa Valisi Sayın Nuri OKUTAN’ın önderliğinde başlatılan okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması ve geliştirilmesi projesi kapsamında. Şanlıurfa ili genelinde “EĞİTİMDE GÖNÜL SEFERBERLİĞİ” çerçevesinde Devlet-Vatandaş işbirliği şeklinde, İMECE USULÜYLE başlatılan çalışmalar ilimiz eğitim için önemli bir sinerji kaynağına dönüşmüştür.

Eğitimde Gönül seferberliği çerçevesinde devlet vatandaş işbirliğiyle İmece usulüyle yapılan bin 20 derslik yapımında aynı ve nakdi katkıda bulunan hayırsever Vatandaşlar ve kamu kurum ve kuruluş temsilcilerine Turizm Otelcilik Lisesi Uygulamada Otelinde düzenlenen törenle, Plaket ve takdir belgelerini Vali Nuri Okutan tarafından verildi.

 

Törene Vali Nuri Okutan, Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin, Karaköprü Belde Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, İlköğretim Teftiş Kurulu Başkanı Yusuf Kır, Milli Eğitim Şube Müdürü Erol Özçınar, hayırsever vatandaşlar, köy muhtarları ile diğer kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Şanlıurfa’da 6 ay gibi kısa bir sürede mevcut okul binalarında kullanılmayan yerler dersliklere dönüştürülerek 330, kiralanarak 9, onarılarak 251, yeni inşaatlarla 430 derslik olmak üzere, toplam 1020 derslik eğitim öğretime hazır hale getirilmiştir.101 öğretmen lojmanı da bitirilmiştir.

 

Şanlıurfa Valiliği koordinesinde, Milli Eğitim müdürlüğü bünyesinde oluşturulan inşaat ekiplerince derslikler 1 – 1,5 ay gibi kısa sürede tamamlanmıştır.

 

 

2008/2009 öğretim yılında faaliyette olan 617 derslikle birlikte, okulöncesi derslik sayısı genel toplamda 1637 dersliğe ulaşmıştır.

 

Bütün bu çalışmalarla okulöncesi eğitimde okullaşma oranı %22 den % 64 e yükseltilerek, iller sıralamasında Türkiye 5. sidir.

 

 

Bu çalışmalarda Eğitime verdikleri desten dolayı ödüle layık görülen Karaköprü Belediyesi Başkanı Av. Nihat ÇİFTÇİ, Şanlıurfa Valisi Sayın Nuri OKUTAN’ın elinden ödülünü alarak Karaköprü Belediyesi Başkanı Av. Nihat ÇİFTÇİ’ ye yapmış olduğu desteklerinden dolayı tebrik etti.

 



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR