Bozova`ya 75 Yataklı Hastane Yapılacak

Bozova`ya 75 Yataklı Hastane Yapılacak

  Şanlıurfa`nın Bozova ilçesinde yapılması planlanan 75 yataklı hastane için yer belirlendi. Hastane, hayırsever Yıldırım ailesinin Şanlıurfa- Adıyaman yolu üzerindeki bağışladığı 16 dönümlük alanda yapılacak.

  Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Bozova`da yaptırılacak 75 yataklı hastanenin yerini hibe eden Yıldırım ailesiyle Valilik makamında protokol imzaladı. Atılan imzaların ardından bir açıklama yapan Vali Celalettin Güvenç, Yıldırım ailesine teşekkür ederek, Bozova`nın ihtiyaç duyduğu hastaneye dikkat çekti. Bozova`da sağlık hizmetlerinin kaliteli bir şekilde yürütülmesi için yeni bir hastaneye ihtiyaç olduğunu dile getiren Vali Güvenç, "Yıldırım ailesi Bozova`nın en güzel yerinde, Adıyaman yolu üzerinde kendi mülklerini babalarının hayrına ve hatırasına bizlere bağışladılar. Bundan sonra bize düşen bir an önce buranın yatırım programına alınarak hastanenin yapılmasını sağlamaktır." dedi. Vali Güvenç, Yıldırım ailesine, Bozova Kaymakamı ve Bozova Belediye Başkanına teşekkür ederek yapılan bağışın Bozova`ya hayırlı olmasını diledi.

  Bozova Belediye Başkanı Hasan Arusoğlu, ilçelerinde yapılması planlanan hastane için yer sıkıntısı olduğunu ve bunu hayırsever vatandaşların bağışı ile aştıklarını belirterek, "Bozova`ya devlet hastanesi yapılması için karar alınmıştı, ancak devlet hastanesinin yapımı için yer lazımdı. Arazi sahipleri Yıldırım ailesi, yaklaşık 16 dönümlük bir yeri hastane yapımı için Sağlık Bakanlığına bağışladılar. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Buraya hastane yapılıyor. Bu büyük bir hizmettir." diye konuştu.

  Yıldırım ailesinden Ahmet Yıldırım ise yapılacak hastanenin Bozova halkına hayırlı olmasını diledi. İmza törenine Vali Celalettin Güvenç, Bozova Kaymakamı Recep Öztürk, Bozova Belediye Başkanı Hasan Arusoğlu, Sağlık İl Müdürü Erdoğan Duran ve Yıldırım ailesi üyeleri Ahmet Yıldırım, Enver Yıldırım ve Mehmet Yıldırım katıldı



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR