Güneydoğu`da Toz Taşınımı Bekleniyor

Güneydoğu`da Toz Taşınımı Bekleniyor

Meteoroloji 15. Bölge Müdürü Abidin Aydın, hafta sonunda ani sıcaklık değişimlerine bağlı olarak, kuvvetli lodosla birlikte toz taşınımının etkili olabileceğini söyledi.

Aydın, Güneydoğu`da bu gece ve 15 Mart Cuma günü lodos fırtınası ve yer seviyesinin aşırı ısınmasıyla oluşacak termal rüzgarlar sonucu Şanlıurfa ve Mardin illeri başta olmak üzere, bölgenin Güney ve Batısında toz taşınımının görüleceğini ifade etti. Aydın, "Olumsuzluklara, düşük görüş mesafesi, hava kalitesinde azalma, çamur şeklinde yağış, ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." dedi.

Güneydoğu`da, cumartesi akşam saatlerinden itibaren hava sıcaklığının hissedilir derecede düşeceğini dile getiren Aydın, "8-10 derece azalacağı tahmin ediliyor. Ani ve kuvvetli sıcaklık değişimleri (çok kuvvetli düşüş) sebebiyle vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir. Bu gece ve yarın (cuma) beklenen kuvvetli lodos fırtınası ve yer seviyesinin aşırı ısınmasıyla oluşacak termal rüzgarlar sonucu; Kilis,GaziantepŞanlıurfaAdıyamanMardinKonya, Karaman, NiğdeAksarayNevşehirKırşehirAnkara,Kırıkkale ile Kahramanmaraş ve Malatya illeri başta olmak üzere; Güneydoğu Anadolu`nun Güney ve Batısı, İç Anadolu`nun Güney ve Doğusu, Doğu Akdeniz`in iç kesimleri, Doğu Anadolu`nun Batısı, İç Ege veDoğu Karadeniz`in iç kesimlerinde toz taşınımı bekleniyor. Toz taşınımının neden olabileceği düşük görüş mesafesi, hava kalitesinde azalma, çamur şeklinde yağış ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." diye ifade etti.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR