AK Parti`li Uslu`dan Serbest Bırakılan Ere Ziyaret

AK Parti`li Uslu`dan Serbest Bırakılan Ere Ziyaret

  Kuzey Irak`ta, PKK tarafından serbest bırakılan 8 kamu görevlisi arasında bulunan Şanlıurfalı er Reşat Çeçan`ı AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu, ziyaret ederek `geçmiş olsun` dileğinde bulundu.

  Geçen yılın Ağustos ayında birliğine teslim olmak için yola çıkan, Diyarbakır`ın Lice İlçesi yakınlarında yol kesen bir grup PKK`lı tarafından kaçırıldıktan sonra Kuzey Irak`ta BDP öncülüğündeki heyete teslim edilen 8 kamu görevlisi arasında bulunan er Reşat Çeçan, Şanlıurfa`daki Eyüpkent Mahallesi`ndeki evinde ailesi ve yakınlarıyla birlikte hasret gidermeye devam ediyor. AK Parti Milletvekili Zeynep Karahan Uslu da, Çeçan ve ailesini ziyaret etti. Milletvekili Uslu, Çeçan ailesi tarafından kapıda karşılanarak, kendisi için ayrılan yer minderinde oturdu. Ağabey Reşat Çeçan`ın PKK tarafından serbest kalması ardından, mutlukları devam eden aile, Milletvekili Uslu`ya kardeş Osman Çeçan dağda ve PKK saflarında yer aldığını biran önce ona da kavuşmak istediklerini belirtti.

ANNE ÇEÇAN `BARIŞ KINASI` YAKTI

  Oğlunun PKK tarafından serbest bırakılmasının ardında anne Fatma Çeçan elline `barış kınası` yakarken ziyarete gelenlere kına dağıttı. Elleri kınalı olan anne Fatma Çeçan`ın elini bırakmayan milletvekili Zeynep Karahan Uslu, barış çağrısında bulunarak şöyle konuştu:

  "Bugün Reşat kardeşimizin ailesine `gözünüz aydın` demek için geldik. Artık annelerin kalbinde, gözünde, gönlünde çiçek aşçın. Böyle bir Türkiye`yi hak ediyoruz. Ben burada bir çağrıda bulunuyorum. Reşat`ın bir kardeşi halen PKK saflarında gelin barışın bir parçası olun. Gelin ve özgürlüğün bir parçası olun. Burada bu acılara son verelim. Bu annemizin elindeki kınalar her şeyi anlatıyor."



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR